Celebren que finalment la gossera municipal no es construeixi en aquests terrenys, situats entre el cementiri de Montjuïc i el Jardí Botànic. Fa tres anys que lluiten perquè s'aturi el projecte i, amb l'arribada del nou equip de govern, ho han aconseguit. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "És un territori amb molta pressió d'equipaments, amb molta utilització i enteníem que aquest no era el lloc ni idoni ni ideal." Ara demanen que aquesta parcel·la, que ocupa l'equivalent a una illa i mitja de l'Eixample, es converteixi en un espai verd, de passeig i obert als veïns. SERGI GARCIA, GALANTHUS "A causa de l'estat de degradació en què es troba és difícil que famílies, els ciutadans hi puguin passejar per aquí. No és una zona agradable. Necessita una gestió específica perquè això té molt potencial." El nou ajuntament assegura que s'està replantejant el pla d'usos de Montjuïc i, que a més de la gossera, hi haurà altres projectes que es revisaran. És per això, que els veïns demanen participar en aquesta presa de decisions. ANNA MENÉNDEZ, AV La Satalia "Demanem una represa del procés participatiu en una segona fase que hauria de ser de debat abans de la presa de decisions." Segons l'Ajuntament, l'any que ve s'aprovarà el pla d'usos i també el pla director de la muntanya. Uns projectes que han de definir els nous serveis i espais que tindrà en un futur Montjuïc.

Ara que el projecte per construir la futura i polèmica gossera municipal a Montjuïc ha quedat enterrat, els veïns volen que l’Ajuntament trobi un nou ús a l’espai, que segons ells està molt brut i degradat. Els motius que es van al·legar per deixar sense efecte l’adjudicació dels terrenys que s’havia fet en el mandat anterior és que no s’havia produït la modificació del planejament urbanístic necessari per poder executar el contracte.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aleshores a l’oposició, ja va anunciar que si guanyava les eleccions hi buscaria una ubicació alternativa i apostava per la Zona Franca. Aquest seria el tercer intent del consistori de buscar un lloc per aixecar l’equipament després de la proposta del Parc de l’Oreneta i la segona possibilitat descartada, a Montjuïc.