La de Barcelona havia de ser una de les cinc cases del Marroc que el Govern d'aquest país volia obrir a Europa per trencar els tòpics que sovint duu associats. S'havia d'ubicar en aquest vell edifici en desús a la muntanya de Montjuïc que l'Ajuntament va cedir a l'executiu de Rabat. L'acord es va tancar en un viatge que l'exalcalde Jordi Hereu va fer al Marroc el 2009. Ara, el nou govern municipal s'està replantejant el projecte i en vol parlar amb els interessats. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "Hi ha altres possibilitats. D'acord amb els promotors de la iniciativa no estem tancats a això però tampoc no descartem una ubicació alternativa per destinar-hi els usos del centre cultural del Marroc, o Casa del Marroc anomenada popularment." El resultat de les converses serà clau per acabar de definir el Pla d'usos de la muntanya de Montjuïc. La Casa del Marroc havia d'estar llesta el 2011. Ja des dels inicis, el projecte va despertar recels en algunes entitats marroquines que hi veien un instrument sota el control del Govern de Rabat.

L’Ajuntament va cedir l’edifici amb la intenció que la Casa del Marroc estigués enllestida a finals d’aquest any.  Barcelona s’havia de convertir així en la seu de la primera casa de les cinc que el Marroc projectava obrir als països amb més concentració d’immigrants marroquins. El projecte va néixer amb la intenció d’apropar la comunitat del Marroc que viu a Catalunya al seu país d’origen i alhora fomentar el diàleg entre les dues cultures.

Un projecte clau per acabar de definir el Pla d’usos de Montjuïc

El nou regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, afirma ara que no estan tancats a noves ubicacions i que n’han de parlar amb les parts interessades. El resultat d’aquestes converses ha d’acabar de definir el Pla d’usos i director de la muntanya de Montjuïc. Un pla que en les darreres setmanes està experimentant diverses alteracions després que el govern de Trias hagi decidit també paralitzar el projecte de la futura gossera municipal.