La jove pertany al grup Cruz Negra Anarquista.  De fet, dins el paquet hi havia una carta en què es reivindicava l’acció i s’avisava que el proper cop serien més contundents. A dins, els TEDAX hi van trobar uns 50 grams de pólvora percloratada.  Segons els informes policials, l’artefacte podria haver causat danys i lesions greus a la persona que l’obrís, o fins i tot la mort. Els pèrits de la defensa ho desmenteixen, perquè asseguren que el dispositiu era de fabricació molt casolana.

La fiscalia demanava per a l’acusada 16 anys de presó. Al final, però, s’ha arribat a un pacte i s’ha rebaixat la pena a la meitat. Aquesta acció de protesta s’emmarcava dins dels actes reivindicatius per demanar la llibertat d’Amadeu Casellas, un pres anarquista històric. Durant la vista, el tribunal no ha permès l’entrada ni del públic ni dels mitjans de comunicació a la sala, una decisió molt poc habitual.

A les portes de l’Audiència s’han concentrat un centenar de joves per donar suport a l’acusada i tampoc no han permès que s’hi acostessin les càmeres. Diverses furgonetes dels Mossos s’han desplegat per la zona per evitar incidents.