La notícia ja fa dies que corre entre els veïns de La Paloma i molts no ho acaben de veure clar. Tenen por que amb la reobertura de la sala hi tornin els problemes de soroll. Sobretot, a la matinada. A la memòria encara hi tenen la imatge de centenars de persones xerrant fins tard a les portes de la discoteca. MAGDA CORBILLA, veïna "Desde que está cerrado la gente duerme bien, pero ahora ya no sé qué es lo que va a pasar..." Els veïns estan d'acord que La Paloma torni a obrir com a sala de ball. És a dir, en horari de tarda nit, com ha fet durant més de 100 anys. A principis de 2000 va decidir ampliar l'horari com a discoteca i diuen que llavors va ser quan van començar els problemes. MANUEL JÚLVEZ, veí "Sala de ball sí, però discoteca no pels problemes que sempre hi ha a la sortida..." La Paloma s'ha compromès a insonoritzar la sala i a controlar-ne els accesos per evitar problemes amb els veïns. De fet, aquest és l'acord al qual ha arribat amb l'Ajuntament i que li permetrà reobrir la sala d'aquí a uns mesos. L'altra cara de la moneda són els bars de la zona, que ja feia temps que esperaven la notícia. Diuen que des que va tancar el local els ha baixat la clientela a la meitat. EULOGIO LAGUERTA, propietari del bar La Paloma "Es una buena noticia. Hace tiempo que lo esperábamos..." RAFAEL VASCÓN, veí "La zona está muerta, no hay nada..." La sala va tancar el gener de 2007 pels problemes de soroll que ocasionava. PABLO RUIZ "Arran del tancament, La Paloma va haver d'acomiadar el centenar de persones que hi treballaven. Alguns veïns veuen ara la reobertura de la sala com una oportunitat per trobar feina, ja sigui de cambrer o fent-hi tasques de manteniment. Us ho ha explicat des del carrer del Tigre, Pablo Ruiz."

Els veïns de la zona estan d’acord que La Paloma pugui reobrir com a sala de ball, amb l’horari de tarda nit, com havia fet sempre, però no volen que torni a funcionar com a discoteca. Diuen que tot i els esforços que feien els vigilants perquè la gent sortís en silenci del local, l’únic que feien era traslladar el problema cap a la ronda de Sant Antoni. Els més afectats, segons ells, són els que viuen al carrer del Tigre, on és l’entrada principal. L’empresa s’ha compromès amb l’Ajuntament a insonoritzar la sala i a fer tot el possible per minimitzar les molèsties al carrer, però els veïns no hi confien gaire.

L’altra cara de la moneda són els locals que hi ha al voltant de La Paloma. Sobretot, els bars. Asseguren que des que va tancar la sala la feina els ha baixat a la meitat i ja fa mesos que esperen la reobertura del local. Creuen que això ajudarà a donar vida al barri. Una opinió que també comparteixen alguns veïns de la zona.

De moment, avui la Comissió de Govern ha aprovat un conveni segons el qual els propietaris de La Paloma es comprometen, entre d’altres, a insonoritzar la sala i controlar l’accés dels clients. Després, s’haurà de signar l’acord i portar-lo davant un jutge. L’empresa, que no ha volgut fer declaracions, confia a poder reobrir el local d’aquí a uns mesos tot i que encara no ha volgut posar-hi data.