Els representants dels treballadors han entrat aquest dimecres a la seu corporativa de la Diputació (rambla de Catalunya, 126) i asseguren que no pensen sortir del Saló de Plens fins que l’Àrea d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies de la Diputació accedeixin a retirar totes les mesures implementades des de l’any 2010. El sindicat CGT afirma en una nota de premsa que aquestes mesures han “erosionat greument el poder adquisitiu i les condicions de treball dels treballadors i treballadores d’aquesta corporació i, també, dels seus organismes i que en depenen”.

Els treballadors demanen, a més de la retirada de les mesures que afecten els drets laborals dels treballadors (reducció de sous, modificacions en els dies de permís o imposició de flexibilitat horària), que es modifiqui un model de relacions laborals que qualifiquen “d’autoritari” i que afirmen que s’ha imposat a la Diputació. També protesten contra un tancament que consideren injustificat per part de la Diputació de serveis d’atenció directa a col·lectius vulnerables, com el Centre d’Atenció Diürna per a discapacitats psíquics de les Llars Mundet.

Els representants dels treballadors, entre els quals hi ha el sindicat CGT, també han reclamat que s’acabi “amb la utilització de la Diputació com a “menjadora” dels partits” perquè consideren que es desvia “una part important de la despesa de temporal del seu pressupost per  sufragar el sou d’una plèiade d’alliberats polítics que estan en nòmina en qualitat de tècnics d’assessorament”. Les quaranta persones que aquest dimecres a la una del migdia han ocupat el Saló de Plens s’hi han estat tota la nit, ja que la policia no els ha desallotjat.

Els treballadors han convocat aquest dijous al migdia una concentració a la confluència entre la rambla de Catalunya i l’avinguda Diagonal, davant la seu corporativa de Can Serra, amb motiu de la celebració de la sessió plenària del mes de març. Btvnotícies ha consultat fonts de la Diputació de Barcelona, que no han volgut pronunciar-se al respecte.