Segons els models meteorològics per als propers mesos de primavera, no s’esperen grans quantitats de pluges, grans calorades ni arribades de fred intens. Els valors normals de temperatura a Barcelona, que són els que podrem tenir de cara als propers mesos, són els corresponents als valors de 12-13 graus centígrads de mitjana durant l’abril, 17-18 graus centígrads al maig i 22-23 graus al juny.

Aquestes temperatures són mitjanes, però els valors diürns podran apropar-se als 18-20 graus durant el mes d’abril, 20-23 al maig i al juny els termòmetres podran arribar fins als 23-25 graus. Durant les nits d’abril podem esperar temperatures d’entre 8-10 graus; al maig, entre 12 i 14 graus i al juny les temperatures nocturnes ja podran ser superiors als 17 graus.

Les precipitacions previstes per a la propera primavera a Barcelona no indiquen ni grans episodis plujosos ni cap mes sec. El mes que sobresurt lleugerament de la mitjana, segons els models a tres mesos vista, és l’abril. El valor mitjà de precipitacions per a l’abril és de 54,5 litres per metre quadrat i, segons els models, podria superar-se aquesta xifra.

Els mesos de maig i juny sembla que tindran valors de precipitació normals. Això vol dir que durant el maig podrà ploure entorn dels 66,2 litres per metre quadrat i, el juny, 42,8 litres per metre quadrat.

Cal assenyalar que els models meteorològics a tan llarg termini tenen una fiabilitat limitada i és arriscat assegurar que el que indiquen acabarà passant del cert. Si els models acaben tenint raó, també preveuen un estiu (juliol, agost i setembre) plujós.