Els veïns de Can Peguera asseguren que està tot a punt per tenir el nou menjador social al barri. Seria al casal de gent gran i, en una primera fase de prova, hi estarien sis mesos. L'Ajuntament no ha confirmat públicament cap compromís, però admet que estudia la proposta. PEP ORTIZ, AV Can Peguera "Nosaltres podríem dir en aquests moments tranquil·lament que entre 12 i 15 famílies, dic famílies, no persones, que ho necessiten, però és que segurament, quan això surti, ens trobarem amb més gent que pensàvem en una situació més o menys normal, i que no és així." La darrera mobilització de fa uns dies ja va detectar més casos. Can Peguera és, segons les estadístiques, el barri amb els ingressos més baixos de Barcelona. La parròquia ajuda unes 300 persones cada mes i ara ofereix el banc dels aliments per al menjador. Els veïns ja s'han organitzat i tenen a punt un equip de voluntaris. PEP ORTIZ, AV Can Peguera "Cal destacar que tenim una cuinera professional, jubilada. Voluntaris per fer diferents tasques, podem comptar tranquil·lament en aquests moments amb una dotzena de persones, tranquil·lament. La mateixa gent que vindrà a ser usuari, intentarem reconvertir-les en voluntaris." Els veïns pretenen que amb un voluntariat o altres contraprestacions per al barri, la sensació que tinguin els usuaris sigui la del dret a l'alimentació i no el de la caritat.

Can Peguera és un dels barris més petits de Barcelona i també és el més pobre, amb una renda mitjana anual que no arribar als 7.000 euros. La crisi ha empitjorat la situació. Per aquesta raó, els veïns han creat fa temps una comissió de la pobresa per buscar solucions a aquests problemes. I amb el lema “A Can Peguera hi ha gana”, reclamen des de fa mesos un menjador social, que doni servei a les famílies més necessitades. Encara falten per diagnosticar i identificar totalment les famílies que es podrien acollir al servei, però els veïns calculen que, ja d’entrada, en superaran la quinzena.

Els veïns estan en converses amb l’Ajuntament per definir el menjador, però tenen ben clara la idea que volen: un menjador amb seu al casal de gent gran del barri, i en el qual els usuaris aportin, en contraprestació, una funció social per al barri. Una activitat que pot anar des del mateix voluntariat en l’organització del menjador fins a tasques tècniques, o fins i tot ajudar els infants o la gent gran. L’objectiu és desestigmatizar el fet de ser usuari d’un menjador social. De moment, l’Ajuntament estudia el projecte, encara que els veïns pràcticament el donen per fet. Tenen el suport de la parròquia del barri, que a hores d’ara atén 300 persones (un 40% més que fa uns mesos) i que ofereix la col·laboració del seu punt de Càritas.