La Plataforma Catalana de Policies que s’ha presentat aquest dimarts neix amb l’objectiu de defensar “els drets i la imatge” dels 40.000 agents i denunciar problemàtiques que afecten els diferents cossos, especialment les retallades pel que fa als sous i al material policial. Els sindicats que hi participen són SME-CCOO, SPC, CAT-EM, SUP, AUGC, CSIF, CCOO-Policia Portuària, SFP i SPPP i es  declaren “independents de qualsevol poder polític”.

En el manifest fundacional, els sindicats lamenten que malgrat haver demanat als partits que el servei de la policia “no sigui utilitzat en campanyes de manera partidista o electoralista, els governants continuen ignorant aquesta sol·licitud i deteriorant la imatge dels cossos”.

La mala gestió política, segons el manifest, “ha desembocat en una crisi que ha deteriorat greument el benestar social i que, en el seu cas, els ha perjudicat en tres escenaris. Com a ciutadans, treballadors i professionals de la seguretat pública”.

Els membres de la plataforma creuen que la mala gestió els ha suposat congelacions, reduccions de sou, supressió de pagues extraordinàries i la no ampliació de plantilles, així com la desorganització en els horaris o el mal estat i la falta de renovació del material policial (per exemple, les armilles antibala).

Des del SUP, Antonio Granados ha reivindicat que ells són els que “garanteixen la seguretat i per això volen reivindicar els seus drets” i ha afegit que considera “insultant i vergonyós que, després de provocar la confrontació social amb la ciutadania, existeixin polítics que intentin eludir les seves responsabilitats”.

En aquest sentit, han explicat que no hi ha confrontació entre cossos policials i que a la roda de premsa no hi havia representants de la Guàrdia Civil per evitar represàlies per part dels seus superiors, fet que, asseguren, ha passat en ocasions anteriors. Quan se’ls ha preguntat sobre si crea tensió l’esborrany policial del cas Palau ho han negat. Respecte del xoc entre el conseller d’Interior, Felip Puig, i la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, Granados ha dit que es tracta de “guerres polítiques” i que la crema de vehicles és culpa de la manca de previsió i de coordinació per part de les dues administracions. Fins i tot, han demanat que s’investigui aquesta informació per donar transparència.