Aquest serà l'aspecte del Royal Princess quan estigui acabat. El mes de juny s'inaugurarà al port de Barcelona on també tindrà la base. És una de les novetats que hi ha en aquesta fira, on es poden trobar creuers per a tots els gustos i butxaques, des dels 240 euros per 7 nits al mediterrani, al luxe de les navilieres més exclusives. JOSÉ LUIS GÓMEZ, delegat de Mundomar Cruceros "Igual que en los hoteles hay categorias y estan clasificados por tres, cuatro, cinco estrellas, en el mundo de los cruceros pasa un poquito lo mismo." La trobada és una oportunitat per fer negoci, crear sinergies i analitzar el moment que viu el sector. Un dels temes sobre la taula, la seguretat arran de l'accident del Costa Concordia. Aquesta és una de les causes, a més a més de la crisi, que expliquen la davallada de creuristes de l'any passat. Una caiguda de la qual el sector ja s'està recuperant. JOSEP PIQUÉ, promotor de la Fira & Workshop de Creuers "S'ha notat una certa reactivació de les reserves. L'any passat va ser l'any més difícil, però també és cert que als darrers 20 anys han embarcat 90 milions de passatgers a tot el món en un creuer i que és un dels mitjans de transport més segurs que hi ha avui en dia." Coincidint amb aquesta fira s'estrena el primer web català s'assessorament, informació i comercialització de creuers, fet integrament en català. A través d'aquesta plataforma es pot accedir a més de 2.000 creuers arreu del món. En aquest certamen també estan representades totes les companyies navilieres marítimes i fluvials del sector. Per això molts han aprofitat per comparar ofertes. "Nosaltres vam fer un creuer pel Mediterrani i jo crec que el millor viatge que he fet a la meva vida, i per això perquè va ser una sorpresa en volem fer un altre." "La idea aquest any és fer el nord 'Europa, els fiordos o les capitals bàltiques." Un altre incentiu per al públic és el sorteig de tres creuers per a dues persones.

Al mes d’abril és quan comença la temporada de creuers al Mediterrani, i Barcelona és una de les ciutats clau per el sector ja que disposa del port número 1 d’Europa i el quart del món en nombre d’escales.

És per això, que aquest cap de setmana a l’hotel Barcelona Center (Balmes, 103) se celebra la tercera edició de la Fira & Workshop de Creuers de Catalunya. L’any passat aquesta fira es va fer a Granollers. En aquesta mostra de creuers, la més especialitzada que s’ha fet mai a la ciutat, companyies com Royal Caribbean, MSC Cruceros, Costa Cruceros, Pullmantur Cruises, entre d’altres, exposen les seves millors propostes i novetats per la temporada 2013 als nombrosos visitants que s’hi acosten interessats a passar les seves vacances en un creuer.

El sector creuerista comença la temporada amb optimisme i, malgrat la mala situació econòmica, remarquen que hi ha creuers per a totes les butxaques. L’oferta cada vegada és més àmplia i, a dia d’avui, passar uns quants dies en un creuer és més accessible que fa uns anys.

Durant la fira s’ha presentat el primer portal web especialitzat en cerca i adquisició de creuers en català, www.miramarcreuers.cat. Aquest web té un motor de recerca amb 2.000 ofertes de creues i també conté unes 300 fitxes dels vaixells i els seus ports de destí.

Previsió de creuers al Port de Barcelona

Durant aquest any s’esperen 850 escales de creuers al Port de Barcelona i gairebé dos milions i mig de passatgers i, aquesta temporada atracaran grans vaixells com el MSC Preziosa, el Royal Princess i el Carnival Sunshine que reforçaran el sector i també està previst que al setembre de 2014 arribi a Barcelona del creuer més gran del món, l’Oasis of the seas.

Segons les previsions del Port per a aquest 2013 indiquen que el dia de màxima afluència de passatgers serà el 17 de maig, quan s’espera que coincideixin vuit vaixells de creuer i 30.000 creueristes. De fet, al llarg de tot el cap de setmana del 17 al 19 de maig passaran pel port 63.600 passatgers de creuer. Altres dies de màxima afluència seran l’11 d’agost, amb 23.000 persones i cinc vaixells, i el 6 d’octubre, amb 24.000 persones i sis vaixells.