Són els visitants majoritaris del Poble Espanyol, turistes, i aquest és un dels seus principals punts d'interès a la ciutat. Segons el darrer informe estadístic de turisme a Barcelona, els mateixos estrangers el situen com el quart lloc en el rànquing, al davant, fins i tot, del Parc Güell o La Pedrera. Cada any visiten el Poble Espanyol un milió dues-centes mil persones i els barcelonins només en representen el 30%. Una dinàmica que la direcció vol canviar amb iniciatives com l'entrada combinada amb el Tibidabo. ANTON VIDAL, director general del Poble Espanyol "El que creiem és que per les famílies joves no s'acaba de conéixer tota la part de valor afegit com l'artesania, les tradicions. No és un projecte per aquest any a curt termini, sino que és un projecte estratègic per posicionar-nos i aleshores és anar guanyant a poc a poc quota de mercat i aquest any aconseguir un 5 un 10% més de quota de mercat." Una altra iniciativa per atreure els barcelonins són les festes gastronòmiques. Avui se'n fa una dedicada a un dels productes més preuats de Lleida, els cargols. En totals se'n cuinaran 100 quilos. ROMAN FORNS, responsable de gastronomia del Poble Espanyol "Això ho vam activar al febrer de l'any passat, amb una calçotada popular, la primera que en vam fer, i la idea és atraure el públic local. Fem festes tradicionals catalanes, convoquem aquí a productors de gastronomia de productes diversos de tota Catalunya, i a partir d'aquí convidem a la gent de Catalunya a que vinguin i gaudeixin." A banda de l'oferta habitual del Poble Espanyol, com per exemple els tallers d'artesans, durant les jornades gastronòmiques també s'hi fan activitats d'oci per a grans i petits com les xarangues o un espectacle de titelles.

El Parc d’Atraccions del Tibidabo juntament amb el Poble Espanyol han decidit sumar esforços i treure una entrada que combina l’accés a tots dos recintes. Aquest nou tiquet entrarà en vigor a partir del proper dissabte i pretén incentivar diferents públics. Si tradicionalment el parc d’atraccions ha tingut sempre un públic més familiar i barceloní, el Poble Espanyol tendeix a captar visites més turístiques de gent forana a la ciutat. És per això, que amb aquesta nova entrada es volen barrejar les dues classes de visitants i promocionar tots dos espais d’oci.

Aquesta nova iniciativa inclou l’entrada del Camí del Cel del Tibidabo, on es pot veure el documental ‘Cent anys passen volant’ a l’Edifici Cel, a banda de poder gaudir de les clàssiques atraccions centenàries com l’Avió, la Talaia, el Carroussel o els autòmats del Museu i també de les atraccions infantils de Les Llaunes, el Pony Rodeo i el Tren Río Grande. Juntament, també es podrà accedir al recinte del Poble Espanyol i descobrir un poble amb carrers i places que reprodueixen l’arquitectura de  diversos indrets del territori espanyol, envoltat de l’espai natural que ofereix la muntanya de Montjuïc.