MANEL PRAT, cap dels Mossos d'Esquadra "En el moment que vas identificat amb un braçalet, vas de paisà, precisament estàs dissuadint moltes de les acusacions que se'ns havien plantejat en el seu moment de que nosaltres estavem a dins provocant els aldarulls a les manifestacions. Aquí hi ha gent de paisà, però va clarament identificada amb un braçalet i entenem que és un mitja més de transparència per part de la policia."

Els agents ocultaven la identitat darrere d’una caputxa o un passamuntanyes, però lluïen el braçal fluorescent. Segons el Departament d’Interior, aquest braçal era una eina d’identificació interna, ja que molts d’ells no es coneixien entre si  pel fet d’estar destinats a unitats i districtes diferents.

Segons el cap del cos, Manel Prat, el dispositiu preventiu desplegat ahir va ser positiu, ja que el material decomissat (pintures, màscares antigas, “walkie-talkies”…) demostrava la intencionalitat d’alguns manifesants de provocar aldarulls. A més, per Prat, aquesta estratègia preventiva, que ja fan servir altres cossos, es farà servir més habitualment ja que ha demostrat, segons el cap dels Mossos, ser eficaç, perquè l’objectiu d’evitar els indicents s’ha complert. Per Prat, a més, es tracta d’una mostra de transparència, ja que deixa palès que els agents, assegura, no inicien els incidents a les manifestacions com sovint se’ls ha acusat.

Tot i això, l’uniforme de paisà ha sorprès a molts i a les xarxes socials es dubtava de la seva funcionalitat.