Només han estat 30 segons de tall a l'avinguda Diagonal. Ràpidament els efectius dels Mossos d'Esquadra han retirat de la via la trentena d'"indignats" que han participat en aquesta acció. I un cop fora, cap al metro per ajuntar-se amb els altres membres del col·lectiu. Paral·lelament s'ha intentat també tallar al trànsit a la Meridiana. No han pogut materialitzar l'acció i s'han dirigit a continuació a un centre mèdic de la Trinitat. "Mientras ellos estaban protestando, nosotros seguíamos trabajando. Los pacientes preguntaban qué pasaba, pero nada más." MARTA "Sabíamos que aquí había un CAP, hemos venidos aquí y, ya que estábamos, como mínimo protestar por todo el tema de la sanidad." La següent parada ha estat als Jardinets de Gràcia. Aquí s'han unit els dos grups i han decidit, en assemblea, marxar fins a la Gran Via a peu i agafar el metro cap a l'Hospital del Mar pel mig de la Diagonal. Pel camí, Un objectiu clar. SÍLVIA "La intenció és assenyalar constantment totes aquelles institucions i entitats que considerem que són culpables de la situació actual. Per això tenim 8.000 cartells impresos que anirem enganxant al nostre pas." Botigues de moda, els bancs han estat en el punt de mira. Per això, i per evitar qualsevol incidència, els Mossos han blindat la Borsa de Barcelona. I, novament, tots cap al metro en direcció a l'Hospital del Mar per donar suport als treballadors que es veuen afectats per un expedient de regulació d'ocupació. Un cop els "indignats" han arribat aquí, a la Ciutadella-Vila Olímpica, per unir-se als treballadors de l'Hospital del Mar, s'han trobat un fort dispositiu policial que no els ha deixat sortir de la parada del metro. D'un en un els agents els han anat identificant. Tot això, seguit atentament des de fora per una vintena de persones del moviment que donava suport als qui estaven rodejats pels Mossos.

A primera hora del matí, un grup d'”indignats” ha intentat tallar l’avinguda Diagonal a l’altura de la Zona Universitària. Paral·lelament, una altra manifestació ha intentat tallar l’accés nord de Barcelona a través de l’avinguda Meridiana, a Trinitat. Els talls viaris per aquest dijous es van decidir ahir a la tarda en una assemblea davant l’estació de França després de la manifestació contra les retallades.

Tall frustrat a la Diagonal

210711diagonal3+

La protesta a la Diagonal ha començat a les 7.30 h del matí i ha reunit una trentena de persones. Una hora després de l’inici de la convocatòria el col·lectiu ha decidit en assemblea tallar l’avinguda d’entrada a Barcelona però l’acció ha durat només trenta segons, ja que els Mossos d’Esquadra ho han impedit. A continuació, el grup d'”indignats” s’ha dirigit en metro cap als Jardinets de Gràcia, on s’han reunit unes quaranta persones.

210711jardinets

A l’altre punt de la ciutat, a Meridiana, la trentena de persones que s’hi han aplegat a la protesta han estat identificades pels Mossos d’Esquadra i han abandonat la zona per dirigir-se, també, cap als Jardinets de Gràcia.

Rebuig a l’ERO de l’Hospital del Mar

L’assemblea d’ahir també va convocar una concentració a les 10 h als Jardinets de Gràcia per anar caminant fins a l’Hospital del Mar, on a les 13 h s’havia convocat una protesta de suport als treballadors del centre i rebuig a l’ERO que en principi comportava la pèrdua de 194 llocs de treball.

Avui mateix, els representants sindicals han arrencat de la gerència del consorci Parc de Salut Mar un possible acord que reduiria a 85 el nombre d’acomiadaments. A canvi, uns 3.200 treballadors assumirien mesures per estalviar sis dels 14,5 milions d’euros fixats com a objectiu de la reducció pressupostària.

A les 11.20 h la cinquantena de persones concentrades als Jardinets de Gràcia han avançat pel passeig de Gràcia encapçalats amb una pancarta en protesta per les retallades a Salut. Al seu pas, els manifestants han penjat cartells a les botigues del passeig i han cridat consignes en contra de les retallades.

210711PGracia

Un grup de “indignats” s’ha dirigit en metro cap a l’Hospital del Mar. A la sortida de l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica, els Mossos d’Esquadra els han barrat el pas i han identificat, una per una, totes les persones que es dirigien a la manifestació. No s’ha produït cap detenció.

A les portes de l’Hospital del Mar, els manifestants s’han trobat amb un doble cordó policial que hi impedia l’accés. Així doncs, els treballadors del centre que baixaven a sumar-se a la protesta n’han quedat aïllats dins de les instal·lacions, mentre la concentració dels “indignats” s’ha situat a l’altra vorera del passeig Marítim de la Barceloneta fins a quarts de cinc de la tarda.

210711hospitalmar3+
Foto: @indignats

Dins de l’hospital, un grup de treballadors ha penjat la pancarta amb el lema “Un hospital val més que un capital” amb què els “indignats” s’havien manifestat pel passeig de Gràcia. L’empresa de seguretat de l’Hospital del Mar l’ha retirat, però els treballadors l’han tornat a col·locar.

Contra la retallada d’efectius d’ambulàncies

Alguns treballadors d’ambulàncies, en vaga des de dimarts passat per denunciar la retallada d’efectius prevista per als seus serveis, s’han sumat a la concentració dels “indignats”, segons els ho han fet saber via Twitter.

Aquest mateix dijous tenia lloc al Tribunal Laboral de Catalunya una reunió de mediació entre el Departament de Salut i els sindicats dels treballadors de les ambulàncies, que ha acabat sense cap acord. Segons la UGT, el CatSalut no ha donat cap resposta a les denúncies dels treballadors i, per tant, el proper dia 25 iniciaran una vaga indefinida.