Des de primera hora de la tarda, les assemblees de barri han anat arribant a la plaça de Catalunya des de tots els punts de la ciutat. Han estat milers les persones que han sortit al carrer per protestar contra l'aprovació dels pressupostos i cada vegada són més els col·lectius que s'afegeixen a les protestes. Alguns de nous, com aquestes infermeres de l'Hospital Dos de Maig que protesten per la decisió de la conslleria de salut de tancar-lo. GLÒRIA, infermera de l'Hospital Dos de Maig "Nosaltres hem portat una lluita que hem estat molt recolzats per la Comissió de Sanitat del 15-M. Estem acampats al voltants de l'Hospital Dos de Maig i, des del primer dia, han estat acampats amb nosaltres." La manifestació ha transcorregut des del principi en un to festiu, també quan han fet la primera parada, davant la Borsa. Un punt calent on s'hi haurien pogut produir aldarulls, però no s'ha anat més enllà de cridar algunes consignes. Acabar amb els privilegis dels bancs i sobretot dels polítics han centrat un cop més les reivindicacions dels "indignats". Aquesta vegada, però, si un col·lectiu sobressortia per damunt dels altres era el sanitari, el sector que, de moment, més ha notat les retallades. CONSOL COMELLES, Hospital Mútua de Terrassa "Estem perjudicades doblement, com a treballadors i com a usuaris, perquè també som usuaris i veiem que això es desmantella i que volen privatitzar-ho, i estem en contra." PAU CASTELLÓ, infermer del CAP Casc Antic "Jo estic a l'atur. Vacances forçades fins al setembre." MARIANO HIDALGO, CAP Àrea Metropolitana Nord "Los recortes van a afectar la salud del ciudadano. Al usuario se le está vendiendo que la calidad es la misma, cuando eso no es verdad." La manifestació no ha acabat al Parc de la Ciutadella, com estava previst. Els Mossos d'Esquadra han tallat el pas als "indignats" a l'altura de l'estació de França. Allà mateix, amb un to pacífic, els manifestants han decidit fer l'assemblea general per decidir les mobilitzacions contra les retallades que duran a terme demà.

Les primeres columnes de manifestants han arrencat a caminar cap a les 17 h, dues hores abans de la cita a la plaça de Catalunya.  Molts han conegut ja congregats la notícia de la dimissió del president de la Generalitat Valenciana i s’han felicitat per la decisió de Francisco Camps, que ha convertit les concentracions en una festa. Alguns s’animaven a demanar que el conseller Felip Puig sigui el proper a dimitir.

Els manifestants de Sants s’han trobat amb els de les Corts a la plaça dels Països Catalans per baixar pel carrer de Tarragona fins a la plaça d’Espanya, on s’hi han unit els de la Marina i els de l’Hospitalet. Des d’allà han marxat en manifestació per la Gran Via cap a la plaça de Catalunya.

200711mani20JB_AlbertMartnez+
Foto: @AlbertMartnez

Els “indignats” del Gòtic, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera s’han trobat a la plaça Nova per esperar els que arribaven des del Raval, Sant Antoni i el Poble-sec, que havien quedat al Paral·lel davant del Molino. Des de l’altra banda de la ciutat, els “indignats” del Clot i el Camp de l’Arpa han avançat pel carrer d’Aragó, que han tallat a l’altura de Dos de Maig. Els del Poblenou o Nou Barris s’han reunit als respectius punts de trobada per acudir directament en metro a Catalunya.

Moments tensos davant la Borsa

A la plaça de Catalunya, segons diversos testimonis, s’han reunit més de 10.000 manifestants en contra dels pressupostos que ha aprovat avui la Generalitat. En realitat allà ha començat la manifestació unitària, que en primer lloc s’ha desplaçat pel passeig de Gràcia per trobar-se amb més “indignats” de l’Eixample i dur a terme una nova protesta davant la Borsa de Barcelona. Amb l’edifici blindat per quatre dotacions dels Mossos d’Esquadra, els manifestants han cridat consignes contra el capitalisme financer i han fet esclatar petards.

200711mani20JB_FGarrobo+
Foto: @FGarrobo

S’han viscut moments de tensió amb la policia, però la manifestació ha continuat després cap al carrer del Consell de Cent, Pau Claris i la via Laietana per aturar-se davant la seu de Foment del Treball.

La manifestació ha transcorregut fins al moment en un ambient festiu però molt reivindicatiu, amb el suport de col·lectius molt diversos, com ara el dels treballadors de l’Hospital Dos de Maig, que han rebut suport de la Comissió de Sanitat del 15-M.

200711indignats_nit2+

La marxa ha arribat fins al Parc de la Ciutadella, on el moviment del 15-M s’ha trobat amb un cordó policial que tancava els accessos al recinte. Els manifestants s’han desplaçat aleshores fins davant de l’Estació de França, on han realitzat una gran assemblea per decidir plegats les properes manifestacions. La primera serà dijous al matí, a les 7.30 h, quan pensen tallar les avingudes Diagonal i Meridiana, per dirigir-se, a les 10 h, cap als Jardinets de Gràcia i, finalment, cap a l’Hospital del Mar.

200711indignats_nit1+