El sindicat de funcionaris CSI-F ha denunciat aquest dilluns que els treballadors públics percebran menys sou al desembre que al novembre. El motiu és que Hisenda els descomptarà la part de cotització de la paga extra de Nadal que, pel reial decret del 13 de juliol, no cobraran aquest 2012.

El secretari d’Acció Sindical de CSI-F, Eliseo Moreno, ha explicat que els pressupostos generals de l’Estat per a 2012 estableixen 14 pagues amb els 14 descomptes corresponents per als funcionaris. El reial decret llei del 13 de juliol suprimeix la paga extra de Nadal, però no fa el mateix amb la cotització. El sindicat ja ha comunicat aquesta circumstància al Ministeri d’Hisenda que, segons Moreno, ha afirmat que no té intenció de modificar el decret llei.

A Catalunya uns 100.000 funcionaris veuran com se’ls redueix el sou del mes de desembre entre 50 i 60 euros de mitjana. Els afectats seran col·lectius com ara professors, cossos de seguretat, treballadors de Justícia i de Correus, etcètera. Els afectats, en definitiva, seran tots els que no cotitzen al règim general de la Seguretat Social, sinó en règims especials, com ara MUFACE. Segons els sindicats Hisenda recaptarà així uns 60 milions d’euros que, afirmen, cobrarà de forma il·legítima. El sindicat Comissions Obreres no descarta interposar una demanda contra el Govern espanyol.