BONAVENTURA CLOTET, president de la Fundació Lluita contra la Sida "Hemos conseguido identificar cual es la molécula que permite al virus entrar en unas células lembríticas, que diseminan por todo el organismo el virus. Por lo tanto, esto nos permitirá poder diseñar nuevos enfoques terapéuticos, y a erradicar el virus del organismo."

L’objectiu de la campanya “Barcelona dóna la cara per la sida” és aconseguiar fons per finançar la investigació contra la malaltia i superar la recaptació de l’any passat quan la gala va arribar a la xifra de 495.000 euros, 125.000 euros més que en la primera edició.

Actualment la Fundació té diferents àrees de recerca: eradicar el VIH de l’organisme, l’obtenció d’una vacuna, evitar l’envelliment prematur i el risc cardiovascular, eradicar altres virus que afecten les persones VIH positives i contribuir a la lluita contra la sida en països amb menys ingressos.

Barcelona commemorarà el Dia Mundial de la Sida amb una gala benèfica i, durant la nit de l’1 de desembre s’il·luminarà en vermell els edificis més emblemàtics de la ciutat, com la Torre Agbar, que s’afegeix per primer cop a la iniciativa.