JAVIER RODRÍGUEZ, portaveu de la plataforma ciutadana Salvem el Bicing "Ecològicament no és sostenible que menys gent agafi la bicicleta. Creiem que econòmicament no millorarà la situació del sistema del Bicing. El que volem és que l'alcalde sàpiga què fer, podrà fer el que vulgui, però nosaltres no hi estem d'acord. El que nosaltres volem és que l'alcalde sigui conscient del nostre malestar respecte aquest tema."

Els impulsors de la plataforma ciutadana, un grup de joves universitaris, denuncien que l’encariment farà que molts usuaris no es puguin permetre mantenir l’abonament. Salvem el Bicing considera que l’augment de la tarifa en 97 euros per a l’any que ve exclourà els usuaris amb menys recursos, com els joves. A més, acusen el govern municipal de voler eliminar el servei demanant-ne uns requisits de dèficit que no s’exigeixen a altres transports públics. Per tot això, la plataforma demana a l’Ajuntament que faci marxa enrere en la pujada de preus i que el Bicing passi a ser considerat com un transport públic.

La primera acció de la plataforma és una protesta a la plaça de Sant Jaume divendres, 26 d’octubre, a les 20 h. Conviden els assistents a portar-hi bicicletes, del Bicing o no, i fer-ne sonar els timbres.