VÍCTOR FERNÁNDEZ, delegat sindical d'UGT "No ens deixen decidir. Quan no hi ha diners és culpa de Madrid. Nosaltres creiem que els diners hi és i el que demanem és que es gestioni bé i no es malbarati aquesta quantitat de diners".

La vaga, convocada pels sindicats UGT, CCOO i CATAC dels bombers, serà de 10 hores durant cada dia de la setmana. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha demanat responsabilitat als sindicats i ha defensat que la Generalitat no pot fer una oferta pública de places perquè fins fa tres mesos no eren considerats un servei públic essencial.

El conseller d’Interior ha dit que han mantingut 11 reunions amb els sindicats que han estat infructuoses i ha dit que han reduït en 18 hores la proposta inicial.

Coincidint amb la presentació de la campanya forestal al Parlament, unes desenes de membres del cos s’han dirigit a continuació fins al Parc de la Ciutadella per concentrar-se també davant de la cambra catalana. Una protesta per rebutjar també el decret que els obliga a treballar 102 hores més l’any, 30 a l’estiu en tres jornades de 10 hores, durant la campanya d’incendis.

El cos demana que s’amplïin efectius, fins a uns 140 nous bombers més, per cobrir aquestes hores. La protesta ha començat a la plaça de Sant Jaume i ha acabat a les portes del Parlament de Catalunya, on els manifestants s’han trobat un cordó policial custodiant l’edifici. Els bombers han acabat la protesta fent un castell amb les tanques de seguretat.

De cara a la propera campanya forestal, caracteritzada per la calor, aquest estiu activaran 2.342 voluntaris en 77 parcs de bombers.