La policia va començar a investigar el local a principis d’any, quan va observar indicis que el local podria estar actuant com a punt de venda de droga per a turistes. Seguint la investigació, els agents van intervenir substàncies estupefaents als turistes que sortien del local, situat al número 12 del carrer de Santa Margarida. Arran dels indicis, la policia va entrar al local de l’associació cannàbica, on van trobar 308 grams de marihuana dosificada per vendre-la, 27 grams d’haixix, una balança de precisió i bosses dosificadores.

S’hi van trobar també llistats de preus de begudes, aperitius i droga, fet que podria demostrar la voluntat dels encarregats de l’associació de fer negoci. Finalment, la policia va tancar el local dijous passat per ordre el jutjat d’instrucció número 33 de Barcelona. És la primera clausura d’una associació cannàbica en l’àmbit penal a Catalunya.

En l’operació es van detenir també dues persones que tenien ordres judicials per altres causes pendents. Es tracta, però, de delictes anteriors que no tenen a veure amb la clausura de l’associació cannàbica. Per aquest cas, s’ha citat a declarar com a imputat el propietari de l’entitat.

Aquesta actuació policial es produeix només tres setmanes després que els Mossos d’Esquadra arrestessin el president i dos empleats d’una altra associació cannàbica, també del Raval, acusats igualment de vendre drogues a turistes.