JOSEP MARIA CERVELLÓ, portaveu de Somescola.cat "Demanem a la consellera que sigui molt clara. Suposem que vol guanyar temps i mantenir un estira i afluixa amb l'estat que allargui el moment d'aplicació dels aspectes més fonamentals de LOMCE. Sí que li demanem que doni instruccions molt clares als centre educatius de què cal fer. Perquè els centres educatius necessiten certeses, seguretat i necessiten saber que el que estan fent està bé, que el govern els reconeix les bones pràctiques docents que hem tingut i que fa confiança en els equips docents i que, per tant, no els hi trasllada el problema sinó que els fa de tap dels problemes."

Josep Maria Cervelló ha demanat aquest dimarts durant l’entrevista al ‘BTV noticies matí’ que la conselleria d’Ensenyament doni instruccions a les escoles del país sobre com afrontar l’entrada en vigor de la llei Wert, la LOMCE. Cervelló ha assegurat que des del govern català es vol “guanyar temps i mantenir un estira i afluixa amb l’Estat”. Sobre aquesta qüestió ha manifestat que la consellera sigui “valenta” i que deixi clara la posició que ha d’adoptar tota la comunitat educativa. Cervelló també ha demanat al govern català que no sancioni les escoles que ja s’han declarat insubmises i no pensen aplicar la nova llei.

Gran mobilització en defensa de la llengua

Somescola.cat ha convocat per dissabte, 14 de juny, una manifestació que, diuen, “serà la més gran que s’ha fet mai per defensar el català”. La marxa arrencarà des de la plaça de Tetuan, baixarà per passeig de Sant Joan, passeig de Lluís Companys fins a arribar a les portes del TSJC. Cervelló ha demanat que les escoles treguin al carrer “l’imaginari popular” que es crea a les aules perquè la llei Wert, assegura, vol posar fi a l’art a l’escola: la música, les arts visuals i la plàstica, entre d’altres.