Entitats animalistes com Libera! i Elephant Voices asseguren que les instal·lacions del Zoo de Barcelona són massa reduïdes i que l’arribada d’una nova elefanta podria empitjorar les condicions de vida dels tres animals. Aquestes entitats denuncien que el Zoo es va comprometre l’any 2010 a no portar més elefants, arran dels problemes d’adaptació que va tenir sobretot la Yoyo.

La presidenta del Zoo, Sònia Recasens, argumenta que la instal·lació dels paquiderms ha millorat els últims tres anys, amb l’ampliació del recinte i la construcció de nous dormitoris. Recasens es compromet a continuar ampliant l’espai destinat als elefants. De fet, avui mateix ha advertit que, ja amb tres elefants, el Zoo de Barcelona obre la possibilitat de formar un nucli de reproducció en captivitat.

El Zoo assegura que ja ha rebut el vistiplau del Bioparc i de l’EEP, per la qual cosa garanteix que la nova elefanta serà acollida a Barcelona “en condicions totalment adequades per al seu benestar”.

Tot i així entitats animalistes, amb Libera! i Elephant Voices al capdavant, han considerat que l’arribada d’un nou paquiderm trenca el compromís de la instal·lació adquirit el 2010, al mateix temps que han criticat les insuficiències que segons la seva opinió hi ha a la instal·lació actual.