En el discurs ha insistit en què continuaran treballat  per aquesta “nova etapa”, per defensar les conquestes “aconseguides fins avui”. Per tot plegat, ha demanat aquest dissabte “paciència, perseverança i perspectiva” a la ciutadania. Puigdemont també ha demanat una “oposició democràtica” de l’aplicació del 155 de la Constitució, que inclou la destitució de tot el govern de la Generalitat. Però ha assegurat que s’ha de defensar amb una “compromís cívic i pacífic. Sense violència, sense insults, de manera inclusiva”.

En un missatge institucional gravat des de Girona amb les banderes catalana i europea al darrere, Carles Puigdemont ha assegurat que la seva voluntat és continuar treballant per complir els mandats democràtics i a la vegada buscar la màxima estabilitat i tranquil·litat, entenent les dificultats lògiques en una etapa d’aquesta naturalesa. “No tenim ni volem la raó de la força”, ha assenyalat Puigdemont.

Junqueras assegura que els grans reptes exigeixen esforç i perseverança 

A través del Twitter, Oriol Junqueras ha donat suport a les paraules de Puigdemont. S’ha mostrat convençut que els grans reptes sempre exigeixen esforços i respecte. També ha dit que tothom ha de ser conscient de les dificultats que hi haurà. Junqueras també ha demanat que els més convençuts acompanyin especialment aquells que tenen dubtes i inquietuds.