L’home de 46 anys ha estat detingut per vuit delictes d’intrusisme professional, sis delictes i dues faltes de furt, sis faltes d’estafa, tres faltes de coaccions i una falta de danys.

El detingut buscava gent gran al barri del Poble-sec que estigués sola en el domicili i que fos especialment vulnerable. A més de robar els objectes de valor, el fals operari facturava a la víctima una revisió o reparació de la instal·lació del gas en què l’import oscil·lava entre els 60 i els 140 euros.

Arran d’aquest fets, la comissaria de Sants-Montjuïc ha dut a terme una campanya de sensibilització i prevenció dirigida a la gent gran del barri per tal d’evitar que siguin víctimes de fets com aquests i que, en el cas que ho siguin, ho denunciïn.

El presumpte autor, de qui consten deu antecedents per fets similars, ja ha estat detingut tres vegades al districte de l’Eixample on actuava de la mateixa manera. Aquestes detencions anteriors han permès relacionar-lo amb els fets de Sants-Montjuïc. El detingut, que va passar a disposició judicial el dijous passat, ha quedat en llibertat amb càrrecs.