Apujar aquesta barrera té un cost que se suma a la despesa que fan els clients als Encants. La comoditat, però, de poder aparcar el cotxe al soterrani del mercat, compensa a molts. JORDI VINYES "És un preu nomal, no és car. Des de les 6 i mitja del matí 10 euros o 12." El preu per minut d'estacionament és de cinc cèntims d'euro, però a alguns els costa gratar-se la butxaca. JAVIER LÓPEZ "1,60 i hem estat 32 minuts, em sembla car, véns aqui a comprar però és el que hi ha." La companyia que gestiona el pàrquing assegura que s'estan buscant fórmules per abaratir la despesa. PEDRO ROMERO, gerent d'Aparcaments Costa Brava "Ho estem tramitant amb l'associació de paradistes que la gent tingui una hora gratis, en una setmana més o menys ja ho podrem comunicar." També s'estudia oferir descomptes als clients, uns abonaments que anirien a càrrec dels paradistes. JOSÉ MANUEL JIMÉNEZ "Nosaltres venem molt barato, molt barato i no sé si podrem suportar tambe él tindre que regalar una o dues hores d'aparcament. " 26.13 Pero si és una comprar superior a 10, 15 20 euros potser m'interessaria." La planta superior de l'aparcament està reservada a la càrrega i descàrrega. El funcionament i, sobretot els horaris, ha agafat per sorpresa alguns proveïdors. BONAVENTURA MAURELL, proveïdor "Abans arribavem quan voliem, aparcavem malament com podiem i descarregavem i ja està. Massa modern això." L'aparcament també ha generat nous serveis, com aquest de transport amb carretons, que recullen la mercaderia a la parada i la baixen fins al cotxe.

Pedro Romero, apoderat d’Aparcaments Costa Brava, explica que quan va presentar el plec de condicions per optar a gestionar l’aparcament va fer un estudi de les tarifes que aplica B:SM. El preu per minut és de cinc cèntims d’euro, és a dir, per dues d’hores d’estacionament la tarifa són sis euros. “Caríssim, ens hi hauríem quedat més estona, però a aquest preu és impossible”, ha dit un client quan ha sortit del pàrquing després de pagar uns vuit euros. “Tres euros amb 10 cèntims per mitja hora”, es queixava un altre conductor. També hi ha qui ho considera “ajustat i comprensible, és el mateix que pagaria per aparcar al carrer, oi?”. Dels tres carrers que envolten la Fira de Bellcaire, només a Los Castillejos es pot aparcar i són places d’àrea verda.

Des de la companyia que gestiona el pàrquing admeten que s’estan buscant fórmules per abaratir la despesa. “Ja fa dies que mantenim converses amb els comerciants per trobar la manera que puguin oferir descomptes als clients”. Abonaments que anirien a càrrec dels paradistes “que podrien comprar-los amb descomptes de fins al 30%”, ha explicat Romero.

Paradistes en llista d’espera

Els comerciants gaudeixen de tarifes especials i paguen 50 euros al mes. Un preu força ajustat que ja ha rebut tantes sol·licituds que hi ha paradistes que no tenen plaça. Segons l’apoderat d’Aparcaments Costa Brava, “en els pròxims dies hem de veure si algunes de les places que ara destinem als clients queden lliures habitualment i les podem destinar també als paradistes”. A mig matí del dia de l’estrena, segons les xifres facilitades per l’empresa, hi havien aparcat 256 cotxes.