Les càmeres no han parat de disparar fotografies durant tot el matí. I és que són molt poques les vegades que el Palau de la Mercè esta obert al públic. JOSÉ PEIRO "Como normalmente no se puede ver, hemos aprovechado el dia para verlo" FERNANDO PARRILLA "Ens ha semblat prou interessant visitar un edifici que normalment no es pot visitar. Teníem curiositat" El Palau és actualment la seu de la Inspecció General de l'Exèrcit. Aquí hi treballen cada dia prop de 200 persones, entre civils i militars. Es va construir a principis del segle XVII i l'última reforma es va fer el 1929, coincidint amb l'Exposició Universal de Barcelona. La ceràmica del claustre reprodueix les armes dels virreis i capitans de Catalunya. Un dels espais que ha creat més expectació és la Sala dels Trons. Es va construïr el 1856 i actualment es fa servir per a recepcions oficials i actes protocolaris. La sala esta presidida pels retrats dels sis primers reis de la Casa de Borbó. LEONOR GÓMEZ "És la primera vegada que vinc i m'ha agradat molt. Tota la història m'agrada molt" PABLO DÍEZ "El que més m'agrada és aquesta galería. desconeixia que pogués ser tan espectacular" Les cues s'han repetit durant tot el matí. En els dos dies que hi ha hagut jornada de portes obertes, han visitat l'edifici prop de 3.000 persones.

El Palau de la Mercè va ser en els seus inicis el convent central de l’Ordre dels Mercenaris, fundada el 1218. El primer edifici es va derrocar durant el segle XVII i entre els anys 1605 i 1653 es va construir el palau actual, obra de l’arquitecte Jeroni Santacana. Des de 1846 és la seu de la Capitania General de l’Exèrcit a Barcelona. L’última reforma es va fer el 1929, coincidint amb l’Exposició Universal de Barcelona.

Actualment dins el palau hi treballen prop de 200 persones, entre civils i militars. S’obre molt poques vegades al públic. De fet, les jornades de portes obertes només es fan durant dos dies, coincidint amb les Festes de la Mercè. La resta de l’any, cal demanar permís per poder visitar-lo. Aquest any, ho han fet prop de 3.000 persones i la majoria, aquest dimarts.

Una de les sales que ha creat més expectació és la Sala dels Trons, situada a la primera planta de l’edifici. L’espai normalment es fa servir per a actes protocolaris i recepcions oficials.