ENRIC HERNÁNDEZ, director d''El Periódico' "Els captors creuen, en el cas del Marc i d'altres periodistes segrestats, que no és un periodista sinó que utilitza la cobertura periodística per exercir d'espia o d'informador d'altres àmbits, i hem pensat que era el moment de fer pública la condició del Marc de periodista, la seva trajectòria al diari i la seva condició en aquest moment de segrestat." MARTA LÓPEZ, redactora d'internacional d''El Periódico' "Hi ha periodistes que s'estan arriscant, que s'estan deixant la pell per informar. Si el que li ha passat al Marc continua passant i la situació degenera no es donaran les condicions per treballar i no s'hi podrà anar."

Els companys de Marginedas han decidit concentrar-se davant de la redacció cada dimecres, el mateix dia en què es va perdre el contacte amb el corresponsal. Aquest dimarts s’han trobat prop de 300 persones per reclamar-ne la llibertat. Els nebots del periodista han sostingut una pancarta. Durant la mobilització, s’ha tallat el trànsit del carrer del Consell de Cent.

La notícia del segrest de Marc Marginedas va saltar aquest dilluns, quan el rotatiu pel qual treballa ho va donar a conèixer. El director d”El Periódico’, Enric Hernández, ha explicat a BTV que en un primer moment van decidir no difondre la captura per mantenir la discreció que requereixen les negociacions. El que els ha fet canviar de parer, però, és que els gihadistes sospiten que els periodistes internacionals són espies. Per esvair qualsevol dubte sobre Marc Marginedas, la redacció ha decidit fer pública la condició de periodista del segrestat. La cap de la secció d’internacional del diari, Marta López, ha lamentat que si informar sobre l’actualitat a Síria és tan perillós, el poble sirià es quedarà sense veu.