Mai abans els senglars no s'havien endinsat tant a la ciutat. És un fet sumament insòlit però que els experts no descarten que es pugui repetir. El motiu: n'hi ha massa. CARME ROSELL, biòloga "És una animal que ens està podent. S'adapta molt bé i té molta productivitat. Tenim un problema de sobredensitat." La població de senglars a Collserola és, segons dades de 2012, de 762 exemplars. La xifra s'ha aconseguit reduir en més d'un centenar en els últims tres anys mitjançant batudes per capturar-los. També s'han dut a terme campanyes per evitar que els ciutadans els alimentin. "No han d'alimentar-los sota cap concepte, i tampoc acorralar-los perquè els senglars reaccionen amb agressivitat." "Els senglars, però, no acostumen a passar més enllà de la zona alta de la ciutat. És aquí on se n'han registrat més incidents. Més d'una vegada, per exemple, han destrossat els jardins d'aquest restaurant a la recerca de menjar." "Levantan la hierba y debajo buscan bichillos y lombrices, que es lo que comen." Altres inconvenients de les excursions urbanes dels senglars són danys al mobiliari urbà i el perill evident que suposa per a la seguretat dels vianants i, sobretot, dels vehicles. Ara bé, segons l'Ajuntament, durant l'any passat es van reduir les incidències causades pels porcs senglars en un 41% respecte el 2011.

El Departament d’Agricultura de la Generalitat va comptabilitzar a la serra de Collserola un total de 762 exemplars de porc senglar l’any 2012. La població s’ha anat reduint durant els últims anys. El 2009 n’hi havia 889.

Segons la biòloga i experta en conflictes entre fauna i humans Carme Rosell, la població de senglars a Barcelona i, en general, a la resta del país és massa alta. Hi ha un problema de sobredenistat de senglars. Els motius, diu, són la capacitat de l’animal d’adaptar-se a pràcticament qualsevol medi i l’elevada reproducció. Alerta els ciutadans que són animals que poden provocar múltiples problemes en un hàbitat urbà i, per això, aconsella no donar-los menjar perquè no s’acostumin a baixar a la ciutat. A més, recorda que es tracta d’un animal que pot ser perillós ja que quan té por o se sent acorralat pot atacar les persones.