Les platges de la ciutat estan rebent força visitants durant aquests dies, tot i que la meteorologia impedeix gaudir-ne al 100%. Sense anar més lluny, el cap de setmana hi havia banderes grogues a la majoria de platges per la pertorbació, que va deixar fins a 38 litres per metre quadrat al Poblenou o 25 litres per metre quadrat a Sant Andreu i Ciutat Vella.

A més, l’aigua del mar es troba bastant més freda del que és habitual per aquesta època de l’any. Concretament,  el 7 de juny, la temperatura de l’aigua a la Barceloneta, segons recull l’observador Diego Lázaro, era de 18,6ºC. Aquesta dada és un grau inferior a la mitjana dels darrers sis anys. Malgrat això, entre els dies 30 de maig i 7 de juny la temperatura del mar va experimentar un ascens notable i sobtat d’1,9ºC.

Per tant, tot sembla indicar que alguns models meteorològics que anunciaven un juny inestable podrien tenir raó. De moment, aquesta propera setmana serà majoritàriament assolellada i amb calor intensa, especialment dissabte i diumenge. A partir de la setmana que ve les temperatures podran recular una mica i no es descarten alguns ruixats entorn el dia 20.

No hem d’oblidar que ens trobem a l’època de l’any en què el sol ens afecta més directament a la nostra latitud, perquè es troba al més vertical possible a casa nostra. Amb aquesta premissa és del tot aconsellable l’ús de protecció solar, encara que hi hagi alguns núvols.