La direcció i el Comitè d’Empresa del SEM van començar a negociar la pròrroga del conveni al juny. Vista la minva de pressupost que els imposa el CatSalut, l’empresa havia posat sobre la taula un augment de la jornada laboral i la reducció del 50% de les pagues extraordinàries. A més, la direcció es reservava el dret d’aplicar més retallades directament sobre el sou dels treballadors al llarg de l’any vinent per tal de tancar l’exercici sense dèficit.

El Comitè d’Empresa no va acceptar aquesta última condició, però dimarts de la setmana passada semblava que l’acord era possible. Dijous, la direcció va aportar algunes propostes noves i, com que els treballadors no les van acceptar, va decidir suspendre definitivament la negociació del conveni,  segons ha explicat Àngels Baliu, delegada sindical de CCOO i membre del comitè intercentres.

Els treballadors del SEM s’han anat mobilitzant durant els darrers dies i avui han decidit portar les protestes al davant del Servei Català de la Salut, l’organisme de la Generalitat que els imposa les retallades al pressupost. El director general, Josep Maria Padrosa, ha acceptat reunir-se amb els treballadors del Comitè i s’hi ha compromès a desbloquejar la situació. El Comitè espera poder tornar seure a negociar amb l’empresa aquesta mateixa tarda.

El SEM és l’empresa pública catalana que dóna resposta a les demandes d’assistència urgent i emergència sanitària extrahospitalària a Catalunya, rebudes a través del telèfon d’emergències 112. També ofereix informació sanitària telefònica i consells de salut, mitjançant el telèfon 061. Actualment hi treballen 715 persones, la majoria tècnics sanitaris, conductors d’ambulàncies, infermeres i metges. A la ciutat de Barcelona, la plantilla és d’uns 300 treballadors.