Els signants consideren que la vaga general arriba en un moment dramàtic per al món de la cultura, amb l’increment de més de 13 punts de l’IVA que grava els espectacles, que no té comparació amb cap altre país de l’entorn immediat. Consideren que aquest augment “posa en perill bona part de l’exercici professional” en un moment de greu crisi econòmica. Les retallades que redueixen el nivell adquisitiu dels ciutadans “poden provocar una disminució del consum d’efectes imprevisibles”, diuen.

La retallada dràstica de subvencions que l’Estat aporta a les entitats culturals catalanes provoca una doble discriminació i considera que el PP té un comportament “antisocial i reaccionari “ amb el món de la cultura. Segons els professionals, el PP menysté la cultura perquè s’estima més “la desinformació, el populisme i la ignorància més que no pas una ciutadania activa i cívica”.

El manifest acusa també el govern de Catalunya de no considerar el valor estratègic de la cultura i de carregar el gruix dels sacrificis als sectors populars.