El govern ha ratificat el que ja havia anunciat tot i que amb algun matís, com per exemple, que les ràtios d'alumnes no s'augmentaran en aquelles escoles bressol que no tinguin les condicions per fer-ho. A Iniciativa res no li ha servit per baixar el to de la seva intervenció. RICARD GOMÀ, ICV-EUiA "Què fara ara el govern municipal? S'apropia d'aquestes escoles bressol municipals, d'una història, d'una trajectòria, amb un objectiu que és iniciar el desmantellament del model." PSC i Unitat per Barcelona, menys contundents, també han qüestionat les reformes plantejades pel govern de convergència. JORDI PORTABELLA, UxB "La seva proposta cap a on es dirigeix? La seva proposta només té un eix, que és l'eix d'abaratir costos." CARMEN ANDRÉS, PSC "Si tenim un model de qualitat de gestió directa pública volem i reclamem aquest model que ja funciona." Un argument que no comparteix el govern, però tampoc el Partit Popular. BELÉN PAJARES, PP "Si aquesta gestió indirecta ens permet d'una banda la qualitat i per l'altra l'eficiència dels recursos públics, pensem que és perfectament compatible." GERARD ARDANUY, regidor d'Educació "Nosaltres, el que estem intentant és donar més serveis a les famílies de Barcelona apostant per la mateixa estructura, pel mateix model, però fent aquesta optimització." Tots els grups de l'oposició, excepte el PP, han votat a favor d'una proposició dels socialistes que no ha prosperat per mantenir totes les places de les educadores de suport durant les hores del migdia, una figura imprescindible, asseguren, per garantir la qualitat del sistema.

El  regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, ha presentat les mesures de reordenació de les escoles bressol municipal, que s’aplicaran de cara al curs 2012-13. Entre les mesures, està previst que les escoles bressol augmentin la ràtio d’alumnes per classe i disposin de fins a un 40% menys de personal de suport -auxiliars de menjador i personal d’acollida matinal-. Ardanuy ha qualificat aquestes mesures de “necessàries” per mirar que l’educació de 0-3 anys sigui “més sostenible i es pugui reduir el cost de la inversió pública per plaça”.

De cara al curs 2012-13, l’Ajuntament pensa ofertar 215 places més en tres noves escoles: les gracienques Jaen i Caspolino i l’escola Patufet, al barri de Navas. Aquestes places seran de gestió indirecta, és a dir, que el consistori les cedirà a entitats del tercer sector perquè les gestionin.

Protestes dels docents i la comunitat educativa

L’Ajuntament ja havia comunicat amb anterioritat els canvis al model de gestió de les escoles bressol als treballadors. Precisament l’anunci de la reestructuració als treballadors va provocar una onada de protestes entre els mestres i la comunitat educativa. El 27 de gener un grup de persones van passar la nit a la seu de l’IMEB, mentre que l’endemà mig centenar de pares es concentraven a la plaça d’Espanya. La protesta més multitudinària es va fer el 8 de febrer a la mateixa plaça de Sant Jaume.