ORTENSIA LARRABEITI, Comitè d'Empresa del Liceu "Es como hay que cerrar y hay que cerrar y es una limpieza una imagen que decir: mirad el teatro también cierra y es lo que toca. Cuando tú tienes todos unos trabajadores que te buscan soluciones y no las aceptas esto es lo que hay" JORDI CIVEIRA, CCOO "Lo único que nos demuestran los que estan dirigiendo actualmente el Liceo es que són incapaces, i no tienen imaginación, ni tienen propuestas, ni tienen capacidad para dirigir el Liceo tal como se tiene que llevar un teatro de estas características."

L’ERO es presenta després que la reunió mantiguda entre el comitè d’empresa i el director de Recursos Humans va acabar amb el rebuig de la proposta de rebaixar temporalment un 12% el sou dels treballadors per estalviar 1,5 milions d’euros. Una cinquantena de treballadors es va concentrar ahir a les portes del teatre per protestar contra la situació actual.

El Gran Teatre del Liceu va anunciar l’1 de febrer la decisió de suspendre-hi durant dos mesos l’activitat artística i negociar per a aquest període un ERO amb els representants del personal per compensar el dèficit de 3,7 milions d’euros per la baixada de subvencions públiques i d’ingressos propis.

Des de l’anunci, els treballadors del teatre protesten contra l’expedient per tal d’evitar o minimitzar els efectes de l’ERO. A més, reclamen la dimissió de la directiva actual.

Els treballadors del Gran Teatre del Liceu han ofert cedir temporalment la seva paga extra per salvar la temporada 2011-2012 i reposar els títols cancel·lats. A canvi, demanen a la direcció i al comitè d’empresa que negociïn un pla de viabilitat per al futur.

A banda de tancar durant dos mesos aquesta temporada, la direcció del teatre ja va anunciar que hi haurà d’haver acomiadaments, perquè si ara s’hi programen més de 100 funcions l’any, la propera temporada n’hi haurà entre 80 i 100. La plantilla, que fa anys era de més de 450 treballadors, ara és de prop de 400. La programació del Foyer es va cancel·lar la temporada  anterior i els sous s’han retallat entre un 5% i un 8%.