JOSEP LLUÍS CLERIES, conseller de Benestar i Família "El mes d'octubre es pagarà amb absoluta normalitat i que aquest mes de setembre com a mínim tothom cobrarà el 50% del seu concert que és amb les col·laboradores, etcètera. Per tant, com a mínim el 50%."

El conseller ha explicat que, després d’analitzar els problemes puntuals de tresoreria, la Generalitat ara pot garantir el pagament del 50% de les subvencions del mes de setembre i la part concertada completa a l’octubre. A més, s’ha compromès que abans de finals d’any, les residències cobrin el 50% restant.

La rectificació de la mesura arriba dos dies després de l’anunci públic de l’ajornament. La pressió de les entitats socials que gestionen els centres d’atenció a la tercera edat, els discapacitats, els malalts mentals o els drogodependents, van advertir que podien fer fallida. L’impagament del govern els hauria obligat a deixar de pagar als treballadors i els proveïdors. Cleries ha agraït l’actitud d’aquestes entitats i ha reconegut la tasca que fan. El conseller també ha tret transcendència a tot el que ha passat.

Les entitats del tercer sector han assegurat que l’anunci del conseller els ha suposat un alleujament important. Es mantenen crítics, però, amb la falta de previsió de la mesura inicial. Tot i això, estan satisfets d’haver aconseguit anul·lar-la.