Els manifestants han tallat prèviament el trànsit a la confluència de la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer de Balmes com a protesta per la retallada salarial que proposa l’ICS per complir amb  el pressupost fixat per la Generalitat. L’Institut Català de la Salut defensa que la mesura és temporal i que la retallada només s’aplicarà els mesos d’octubre, novembre i desembre per reduir un 10% les despeses. Els sindicats no descarten convocar una vaga indefinida si fracassen les negociacions.

ERO a la Clínica Delfos

On sí que hi haurà acomiadaments és a la clínica Delfos, que avui fa efectiu l’expedient de regulació que afecta 77 dels 400 treballadors en plantilla. aquest és un extrem que vol evitar el personal de l’Hospital de Sant Pau, que avui continua les protestes contra l’ERO temporal anunciat per la direcció i que afectaria uns 1.500 treballadors.

Manifestació dels MIR

Els qui també es manifestaran aquesta tarda són els metges interns residents, els MIR, contra el deteriorament de la formació que reben a causa de les retallades. La protesta, que es farà aquesta tarda davant la seu de l’ICS, compta amb el suport del sindicat Metges de Catalunya. Durant tota la jornada, un autocar reivindicatiu organitzat per diversos sindicats com la CGT o la CNT recorrerà nombrosos punts de la ciutat sota el lema “La lluita està al carrer”.