Amb aquest aparell i unes coordenades podrem fer viatjar el nostre aquari. Es tracta d'un sistema pioner que permet reproduir el cicle natural de la llum de qualsevol punt del planeta. YAGO ALONSO "Amb un sistema de leds i uns càlculs matemàtics podem recrear un cicle lumínic amb el dia, la tarda i la nit." En total, hi ha més d'un centenar d'expositors que presenten les últimes tendències del mercat. Una de les novetats és l'aula Psittacus, especialitzada en els lloros grisos. S'encarreguen de criar-los, de produir els aliments que necessiten i ara d'oferir un servei d'assessorament. Expliquen com cuidar aquest animal i en reivindiquen el potencial. XAVIER VIADER, director de Psittacus Catalonia "Els lloros tenen la intel·ligència d'un nen de quatre anys. Són bons animals de companyia i s'han de sentir part de la família. A més, viuen molts anys." Malgrat la crisi, les empreses realcionades amb el sector dels animals de companyia continuen creixent. Aquest any la fira té un 25% més de participació i un dels motius podria ser el paper crucial que Catalunya té en el sector. ALEX ARTERO, president de la fira Iberzoo "El 30% del negoci és a Catalunya perquè té la influència d'altres països europeus. És capdavantera." La Setmana Internacional de l'animal de Companyia vol donar cobertura a tots els sectors, per això a més d'aquest saló per a professionals, aquest cap de setmana n'hi haurà un per a tots els públics i un congrés per a veterinaris.

La Setmana de la Mascota agruparà tres actes. La primera cita és Iberzoo, una mostra només per a professionals que habitualment se celebrava a Saragossa.

El saló Mascota obrirà les portes aquest cap de setmana per a tots els amants dels animals de companyia. El saló oferirà activitats lúdiques per a tota la família, com proves d’obediència, desfilades amb models de quatre potes, concursos de bellesa i exposicions d’espècies curioses.

A més, veterinaris de 31 països es reuniran en un congrés. Hi participaran professionals del Regne Unit, Portugal, Rússia, els Estats Units, el Perú i l’Índia, entre d’altres.