Una gran experiència que, com la Maria, ha involucrat molts voluntaris de la Comunitat de Sant' Egidio. Com cada any, i ja en són 23 a Barcelona, els fogons han estat encesos des de primera hora del matí per tenir el menjar a punt per a uns comensals molt especials. ANNA NADAL, responsable de cuina de la Comunitat de Sant' Egidio I un dels grups que més s'hi han involucrat han estat els més joves. Durant tot el dia, han recorregut els carrers del barri gòtic repartint el menjar als 6 menjadors socials. PAU MUÑOZ A banda de passar-ho bé, el dia 25 també és sinònim de regals. Per això, la Comunitat de Sant' Egidio ha preparat un regal per cadascun dels més de mil assistents. Gràcies a la tasca que realitzen durant l'any, aquests regals poden ser molt personalitzats. ELISABET PRATDESABA Quan faltaven pocs minuts per tenir el plat a taula, aquest era l'aspecte de la basílica de Sant Just i Pastor. Una imatge ben diferent del temple per donar la benvinguda al Nadal.

Desenes de voluntaris i alguns restaurant de Barcelona col·laboren per fer possible aquest dinar solidari, pensat perquè les persones que tenen menys recursos puguin gaudir, igual que la majoria de famílies, d’un àpat especial el dia de Nadal. Avui es cuinen els típics d’aquestes festes, com l’escudella, els canelons, el pollastre i els torrons. L’any passat més de mil persones van participar en aquest acte, i des de la comunitat constaten que cada vegada hi ha més persones que demanen ajuda a la comunitat com a conseqüència de la crisi econòmica.

L’àpat és l’acte central d’aquesta trobada solidària, però no només amb canelons se celebra el Nadal: els assistents al dinar de Sant Egidio tindran cadascun el seu nom a taula amb un regal personalitzat per acabar de fer molt especial aquesta festa. Els obsequis es fan gràcies a les aportacions econòmiques deseinteressades dels voluntaris i membres de la comunitat. Els organitzadors poden presumir de poder de convocatòria perquè, tot i que en un dia com avui els voluntaris abandonen les seves famílies i treballen durant dies per preparar-ho tot, mai no els ha faltat gent per organitzar aquest acte.

La Comunitat de Sant’ Egidio celebra el dinar de Nadal arreu del món. A Barcelona ja fa més de 20 anys que es fa aquesta trobada, una de les que tenen més història de la ciutat.