La notícia ha impactat els veïns d'aquesta finca del carrer de Conca, al barri del Camp de l'Arpa del Clot. Aquí vivia el matrimoni que ahir va morir en l'atemptat a Tunis. "Era un viatge que li havien pagat els fills per l'aniversari dels 50 anys de casats". En el moment de l'atac, es trobaven visitant el Museu Nacional del Bardo, un dels principals atractius turístics del país. Feia prop d'una setmana que el matrimoni estava al país. Havien sortit divendres passat desde Barcelona, en un dels dos creuers que havien iniciat el ciatge fins a Tunísia. Viatjaven a bord d'un vaixell de la companyia MSC i formaven part del grup de 90 espanyols que havien arribat a Tunísia. L'altre creuer pertany a la companyia Costa Cruceros. Això és el que han relatat els fets alguns dels testimonis. "Hem vist uns nois amb una metralladora que anaven disparant a tot arreu... A tothom que hi havia pel carrer... Als autocars... Matant gent a terra mateix. I quan jo anava a sortir ens hem posat a córrer, jo m'he amagat a darrere una columna i els terroristes han entrat dins i continuaven disparant." Pel que fa als dos valencians desapareguts, ja s'ha confirmat que es troben fora de perill i que des d'ahir estaven amagats dins les instal·lacions del museu. JOSÉ MANUEL GARCÍA-MARGALLO, ministre d'Afers Exteriors "Esto empezó como ustedes saben a las 11 de la mañana, debió ser una escena absolutamente terrible y han estado escondidos todo este tiempo sin atreverse a llamar. Tendrían el natural estado de ansiedad y medio que se oueden imaginar en una acción de este tipo". La previsió és que el creuer d'MSC arribi a Barcelona demà a les 9 del matí. El de Costa Cruceros també arribarà al llarg del dia al port de Palma de Mallorca.

Aquest divendres a les nou del matí arriba a Barcelona el creuer d’MSC Cruceros en què viatjaven el matrimoni mort a l’atemptat de Tunis. La parella es trobava en el Museu Nacional Bardo de Tunis en el moment de l’atac reivindicat per Estat Islàmic en el qual van morir 22 persones.

Pel que fa a les dues víctimes, són un matrimoni de jubilats que vivien des de fa 45 anys al carrer de Conca, al barri del Camp de l’Arpa del Clot. La parella, que va marxar divendres passat, feia aquest viatge com a regal dels seus fills per celebrar els 50 anys de casats. Els familiars del matrimoni ja han arribat a Tunis on han estat rebuts pel cos consular. Aquest matí, els veïns estaven consternats amb la notícia i han evitat fer declaracions als mitjans per respecte a la família. El Govern espanyol està intentant reduir els terminis per repatriar els cossos perquè puguin tornar “en pocs dies”, en comptes de fer-ho al cap d’una setmana, que és el termini habitual en aquestes casos. El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha anunciat que el Govern llogarà un avió per repatriar les víctimes.

En el mateix MSC Splendida també hi viatjaven els dos espanyols que estaven desapareguts i que el Ministeri d’Afers Exteriors ha confirmat que han estat localitzats i amb vida aquest dijous al matí. Es tracta d’un matrimoni de Sueca, València, el Juan Carlos i la Cristina, que està embarassada de quatre mesos, que continuaven amagats a la zona on es va produir l’atemptat. El creuer va atracar al port de La Goulette amb 3.714 passatgers a bord dimecres. Un total de 12 creueristes del buc van morir en la matança i 13 en van resultar ferits.

L’altre creuer, Costa Fascinosa, en què també viatjava un grup de 60 espanyols que visitaven el museu en el moment de l’atemptat, ja ha sortit de Tunis i arribarà demà al matí al port de Palma. Costa Cruceros ha confirmat que tots els passatgers de nacionalitat espanyola estan a bord.

Condol municipal

L’Ajuntament ha decretat dos dies de dol, 20 i 21 de març, en record al matrimoni barceloní mort en l’atemptat. Així, aquest divendres i dissabte les banderes onejaran a mig pal en tots els edificis municipals.

Aquest dijous al migdia representants del govern municipal i de la Generalitat han guardat un miut de silenci a la plaça de Sant Jaume. L’alcalde, Xavier Trias, hi ha assistit al costat del portaveu del govern, Francesc Homs, i de membres dels diversos grups del consistori. D’aquesta manera han volgut mostrar el suport a les famílies de les víctimes i rebutjar de manera contundent la violència i el fanatisme.