Les associacions de comerciants 019 i Xavier Nogués, el Mercat del Besòs i l’Ajuntament han signat un acord per dinamitzar les botigues de barri al Besòs i el Maresme. La crisi i la proximitat amb grans superfícies comercials han debilitat un sector que preveu posar-se al dia amb les iniciatives que sorgiran del pacte i que van des de noves fires, fins a millores en l’accessibilitat als establiments o la posada en marxa del repartiment a domicili.

Els darrers anys han estat difícils per al comerç del Besòs i el Maresme, un barri on, segons expliquen els comerciants de la zona, la crisi econòmica s’ha fet notar i molt. Asseguren que la conjuntura general i la proximitat de grans superfícies comercials han deixat tocades les botigues de barri. Al Mercat del Besòs, per exemple, han tancat un terç de les parades. Per això ara han decidit unir forces per aconseguir que la situació millori.

Entre les millores buscades, hi ha que els comerciants es renovin, amb cursos, en aspectes com les noves tecnologies. També volen que els establiments siguin més accessibles o instaurar un servei de repartiment a domicili. S’organitzaran, a més, diverses fires i iniciatives comercials al llarg del calendari. Totes aquestes accions han de contribuir a millorar l’ocupació laboral i a dignificar el territori, en una estratègia que s’emmarca dins del Pla de barris que l’Ajuntament està executant al Besòs i al Maresme durant el mandat actual.