Des que es va detectar el brot aquest estiu, els professionals sanitaris del Clínic s'han hagut de familiaritzar amb el protocol a seguir en cas de possibles casos d'Ebola i que inclou, entre altres mesures, aquest vestit especial que avui ens han mostrat. Ho han hagut d'aprendre ràpidament però des de l'hospital asseguren que el protocol s'aplica adequadament i que el centre té els recursos necessaris. ANTONI TRILLA, cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic "Aquests equips de protecció són aboslutament suficients i no calen els vestits d'astronauta." Des de principis d'agost el Clínic ha atès 28 possibles casos d'Ebola, però només en dos casos els professionals han hagut d'activar el protocol. I en què consisteix exactament? En primer lloc els sanitaris s'han de posar un vestit impermeable que impedeixi l'entrada dels virus. També s'han de col·locar dos parells de guants, i protegir-se la cara, sobretot nas, boca i ulls. En treure's l'equip de protecció cal evitar el contacte amb elements bruts, com ara els guants, i sobretot, amb qualsevol àrea de la cara. El protocol també estableix que sales d'aïllament com aquesta han d'estar permanentment preparades. Tots aquests passos només s'ha hagut d'activar dues vegades al Clínic, però segons el secretari de Salut Pública de la Generalitat, ha servit de gran experiència als professionals. ANTONI MATEU, secretari de Salut Pública de la Generalitat "Això comporta que aquesta gent quan es trobi amb altres casos tindrà més experiència." Tot i així, aquest matí el conseller ha reiterat que el risc que apareguin més casos a Catalunya és molt baix.

Des que es va detectar el brot d’Ebola aquest estiu, els professionals de l’Hospital Clínic s’han familiaritzat amb el protocol que cal seguir en possibles casos d’aquesta malaltia.

La primera mesura que han d’aplicar els sanitaris és posar-se un vestit impermeable que impedeixi l’entrada dels virus. La protecció es complementa amb dos parells de guants i una màscara per tapar el nas, la boca i els ulls. A l’hora de treure’s aquest equip, cal evitar el contacte amb elements bruts, com els guants, i sobretot amb qualsevol àrea de la cara.

A més, les sales d’aïllament han d’estar permanentment preparades per si cal activar el protocol.