En total, s’espera que avui arribin a Barcelona 1.800 autobusos d’arreu de Catalunya. Aquest migdia han començat ha arribar autocars de totes les comarques catalanes, amb previsió els possibles problemes de mobilitat que hi pugui haver. L’arribada de gent a la ciutat també s’ha pogut veure a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat i de Rodalies de la plaça de Catalunya, on no ha parat d’arribar gent d’arreu de Catalunya. També s’ha pogut veure  motos i vehicles amb estelades passejant per la ciutat.

Un dels llocs on aquest matí hi ha hagut més ambient  previ a la manifestació ha estat al passeig de Lluís Companys, on un any més s’ha celebrat la Fira d’Entitats i Productes de la Terra. Precisament aquí, també és on a partir 18.30 h està previst que se celebri la Festa de la Llibertat, en la qual tocaran, entre d’altres, Els Pets, Txarango o Jarabe de Palo.

L’Arc de Triomf, és un dels llocs on hi havia parades amb samarretes de l’ANC, un producte molt buscat aquest matí per la gent que encara no en tenien una. Des de l’Assemblea també s’ha organitzat diverses parades per tota la ciutat per tal de vendre la samarreta, perquè la gent buscant samarretes grogues fluorescents s’ha convertit en una de les imatges del dia. 

Uns dels altres punts molt concorreguts ha estat el Fossar de les Moreres, el monument a Rafael Casanova o el Born, tres llocs molt simbòlics cada Diada. També s’ha pogut veure molta gent al Parlament de Catalunya o el Palau de la Generalitat, on aquest diumenge s’ha fet una jornada de portes obertes. Són molts els ciutadans que s’hi han acostat per visitar dues de les institucions més importants del país i conèixer-ne l’interior.