“Farem tot el que estigui a les nostres mans per fer-ho possible”, ha sentenciat Colau en referència a l’1-O. Ha reiterat que vol facilitar la participació en el referèndum però que, com a alcaldessa, ha de preservar els funcionaris i la institució. Des del Grup Demòcrata, Xavier Trias ha reclamat a Colau que “sense tantes pors” digui que donarà suport a l’1-O. Alfred Bosch (ERC) s’ha mostrat confiat que l’alcaldessa es posarà al costat del referèndum i ha assegurat que l’1 d’octubre a Barcelona “la votació funcionarà a la perfecció”.

Des de la CUP Capgirem Barcelona han desplegat una pancarta a l’Ajuntament amb un missatge dirigit a l’alcaldessa, Ada Colau: “Colau votarem amb tu o sense tu”.

De la seva banda, tant Ciutadans com el PP han demanat a l’alcaldessa que no cedeixi locals per l’1 d’octubre. Alberto Fernández (PP), ha acusat Colau de fer “trampes” i de ser “ambigüa”. Li ha demanat que s’aculli a la legalitat i que no sigui “còmplice de la secessió”. La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha dit que seria posar-se “als peus dels separatistes” i ha demanat al PSC que trenqui el pacte de govern amb BComú si es cedeixen espais per a les urnes. El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, no ha fet declaracions.

L’AMI pressiona perquè se cedeixin locals l’1-O

El president de l’Associació de Municipis per la Independència, Miquel Buch, ha enviat un missatge a tots aquells “alcaldes i alcaldesses” que encara no han accedit a cedir locals l’1 d’octubre. Buch ha demanat que facin un pas endavant perquè no ajudar a posar les urnes és “estar al costat dels que persegueixen la democràcia”.