L'entorn del carrer d'Enric Granados afavoreix el desenvolupament de noves activitats. Les galeries d'art han vist les possibilitats d'aquesta via i cada vegada n'hi ha més d'obertes. DIANA JOVÉ, directora de la galeria Francesc Mestre "Aquest canvi ens ha beneficiat molt per un altre aspecte, perquè ara hi ha molts més restaurants, la gent ve aquí a passar més estona, la gent està passejant per aquí de manera més agradable, llavors ens entra més gent, també... Com a galeristes, abans el carrer principal era el de Consell de Cent, ara continua havent-hi moltes galeries, allà, però sí que és veritat que cada cop hi ha més galeries que s'estan situant pel carrer d'Enric Granados." El nombre de restaurants també s'ha incrementat a la via, i ja són una cinquantena els establiments que ofereixen una oferta gastronòmica variada. GERARDO, restaurant Cabanela "Con el cambio urbanístico hay mucha más oferta, mucho más restaurante de todo tipo, hay italianos, de tapas, gallegos, como nosotros, y también se nota más afluencia de gente extranjera." Fa poc més de 10 anys es va pacificar el carrer i es va fer d'ús preferent per a vianants i bicicletes. Més arbres, jardineres i mobiliari urbà. El carrer és avui de plataforma única, amb només un carril per a cotxes en sentit mar i un carril doble destinat a bicicletes. L'ambient de tranquil·litat hi afavoreix el passeig i la vida social. Associacions de veïns, com la de la Sagrada Família, el proposen com a model a seguir en altres vies com, per exemple, el carrer de Provença.

L’entorn del carrer d’Enric Granados hi afavoreix el desenvolupament de noves activitats, com l’obertura de galeries d’art, que hi han vist possibilitats en una via on es prioritza els vianants. Segons Diana Jové, directora de la galeria Francesc Mestre, “aquest canvi ens ha beneficiat molt perquè la gent passeja, ve aquí a passar més estona, i llavors, ens entra”. De fet, Enric Granados ha aconseguit treure protagonisme al carrer del Consell de Cent, ple també de galeries d’art en el tram entre Balmes i rambla de Catalunya, però sense la vitalitat d’anys enrere, producte de la crisi.

El nombre de restaurants també s’ha incrementat a la via, i ja són una cinquantena els establiments que ofereixen una oferta gastronòmica variada que atreu també els turistes, no massa acostumats a creuar la frontera que separa la Dreta de l’Esquerra de l’Eixample. Va ser fa poc més de 10 anys quan es va pacificar el carrer d’Enric Granados, per convertir-lo d’ús preferent per a vianants i bicicletes, amb més arbres, jardineres i mobiliari urbà. La via és avui de plataforma única, amb només un carril per a cotxes en sentit mar i un carril doble destinat a bicicletes, així com un tram final, entre la plaça de Letamendi i el carrer de la Diputació, on està prohibit l’accés als vehicles de quatre rodes.

Tant ha convençut l’aposta per pacificar aquest carrer, que altres vies (Comte de Borrell) han seguit una evolució semblant, i  associacions de veïns com la de la Sagrada Família proposen repetir l’experiència al carrer de Provença.