La plataforma Emergència Ciutat Vella ha reclamat a l’Ajuntament que ofereixi llits per a sensellar en albergs i hostals del districte; de fet la plataforma ha lamentat que a Ciutat Vella no s’ofereix cap plaça per a persones que viuen al ras i que, arran de la pandèmia, s’ha multiplicat el sensellarisme al districte.

Una de les portaveus de la plataforma, Roser Campi, ha assegurat que amb el dispositiu municipal actual els sensesostre s’han de desplaçar fins a un pavelló habilitat a Fira de Barcelona (a Montjuïc), on s’han donat “situacions de violència”. “Això fa que la gent tingui por i no vulgui anar-hi”, i s’hi suma el fet que el trasllat de les pertinences des de Ciutat Vella fins a la Fira de Montjuïc és un problema.

Davant d’aquesta situació, Campi ha dit que “tot es pot solucionar amb centres més petits i més propers, on es pugui acompanyar i ajudar la persona a perdre la por”. És més, creu que amb un dispositiu de proximitat es podria haver evitat la mort de dos sensellar en plena onada de fred. Justament, la Comunitat de Sant Egidi també ha proposat l’ús d’albergs i pisos turístics per allotjar persones sense llar.

Resposta al pla de l’Ajuntament per a la Ciutat Vella post-covid-19

La proposta d’obrir places de proximitat per a sensesostre és només una petita part de la resposta de les entitats de Ciutat Vella al pla que l’Ajuntament va dissenyar per al districte. Es tracta d’un full de ruta dotat de 2,5 M € i 120 accions per afrontar la crisi socioeconòmica derivada de la covid-19 a Ciutat Vella.

Segons Manel Martínez (també portaveu de la plataforma i vicepresident de l’AV Barceloneta), el pla proposat pel govern municipal és insuficient i no detalla prou les accions a emprendre: “Volem més pressupost i un pla treballat, no només farcit de bons desitjos”. Pels veïns, el pla hauria d’abordar els cinc àmbits següents: suport a les persones, comerç i treball, habitatge, reconversió total del districte, i seguretat.