Arrels Fundació inaugura un nou equipament per a persones sense llar a Sant Martí, un dels districtes de Barcelona on hi ha més gent vivint al carrer. En concret, l’edifici està situat al barri del Poblenou i té 10 pisos individuals ─amb habitació, bany i saló-menjador─ i espais compartits, com la cuina. L’entitat tira endavant el projecte, en part, gràcies a la donació d’un particular i haurà de fer un esforç, perquè continua en números vermells.

“No ens podíem plantejar, amb la necessitat que hi ha i el nombre de persones que dormen al ras, deixar tancat un espai ja preparat i nou“, explica Ferran Busquets, director d’Arrels. La mala situació financera els ha sorprès amb la finca gairebé enllestida. Per això, mantenen la crida a la solidaritat de la ciutadania per ampliar l’equipament amb un altre pis de baixa exigència per a 10 usuaris més i, alhora, fer front a totes les despeses que tenen.

Omar, futur usuari d’un pis nou: “És un miracle”

Els 10 pisos, que s’ompliran d’aquí a unes setmanes, serviran sobretot per allotjar persones amb una llarga trajectòria al carrer. És el cas, per exemple, de l’Omar, usuari de l’entitat. Ha estat dormint al ras, en albergs, en habitacions precàries i en alguns pis durant poc temps, però res d’estable que li permetés refer-se i tenir oportunitats. Ara, el seu horitzó canviarà: “És un miracle que algú que no té possibilitat de tenir sostre, de cop, el trobi”, sentencia.

L’Omar mira per la finestra d’un dels pisos del nou equipament d’Arrels Fundació