Es tracta d’una mesura inclosa en la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos, però que no es va aprovar el dia que el govern tenia previst, perquè el Partit Popular en va retirar el supot per no debatre les parts per separat. A més, ICV-EUiA, Solidaritat Catalana i  Ciutadans la van recórrer davant del Consell de Garanties Estatutàries el passat 14 de febrer, ja que consideren que la llei no s’ajusta ni a l’Estatut ni a la Constitució. Ara aquest òrgan ha de debatre sobre la legalitat de la llei i emetre un veredicte abans d’un mes. El punt que estableix la reducció del 15% de la jornada laboral i el sou de tots els interins de la Generalitat, la va incloure el mateix govern amb una esmena a l’últim moment.

Mentrestant els interins, que serien els afectats per la llei, han decidit fer sentir la seva veu. Afegeixen que fa més de deu anys que no es convoquen oposicions en el seu àmbit, i per això la immensa majoria dels treballadors de justícia juvenil són interins, és a dir, treballadors eventuals tot i fer anys que treballen a l’administració. Diuen que la mesura malmetrà greument el sistema de reinserció juvenil. Les retallades, si s’aprova la llei d’Acompanyament dels Pressupostos, s’aplicaran a educadors, psicòlegs, assistents socials i jurístes, i asseguren que això acabarà repercutint en la reinserció dels joves. A més, afegeixen, la reincidència juvenil augmentarà si es disminueixen els recursos destinats al sector.

Els manifestants han començat la protesta a les 14 h, davant del Centre Educatiu Can Llupià, i una hora i mitja més tard s’han desplaçat fins a la ronda de Dalt per tallar el trànsit en senyal de protesta. Allà han llegit un manifest.