MANEL URBANO "Els que vivim aquí a vegades ens trobem amb dificultats per anar d'una banda a una altra perquè no hi pots passar." JOSEP MORÉ "Hi ha dies que n'hi ha molts i fan més nosa que servei!" Les queixes de veïns com ells han estat ateses. Els autobusos deixaran d'aturar-se davant de la Sagrada Família. Serà la mesura més visible del pla previst per millorar la mobilitat al voltant del temple i conciliar la vida dels veïns amb l'activitat turística. Malgrat que les obres de pacificació del trànsit a la zona començaran demà, els autobusos encara podran arribar fins aquí. Ho faran fins que s'hagin enllestit els nous aparcaments. Els treballs es dividiran en tres etapes. La primera servirà per eixamplar les voreres i passos de vianants a l'avinguda Diagonal, entre els carrers de Lepant i Padilla. Després les obres es desplaçaran una mica més amunt, entre Marina i Sardenya, i també afectaran el carrer de Padilla, entre Aragó i la Diagonal. En una darrera fase s'eixamplaran els xamfrans del voltant del temple i també els del carrer de València. La pregunta és, ara, com afectarà el comerç. JOSEP NAVALES, quiosquer "Si a la gent l'obliguen a baixar a la Diagonal, i cap aquí caminant, suposo que molta gent no ho voldrà." MARÍA LUISA MUIÑO, veïna "Les llevan a ver la Sagrada Familia, qué más les da que les dejen un quilómetro más abajo que más arriba!" També guies i conductors veuen amb preocupació el canvi. Com que els caldrà més temps per visitar la Sagrada Família, podran fer menys coses. LOURDES CALZADO, guia turística "Això serà, francament, difícil, complicat, i creiem que perjudicarà el turisme de la ciutat." CARLES ANTOÑANEZ, conductor d'autobús "Molta gent van amb visites de ciutat molt ajustades i tot el que sigui caminar més del compte afectarà, evidentment, molt." Si tot va segons el calendari, la primera fase de les obres estarà acabada el 23 de març.

Els treballs tindran tres etapes. En la primera, s’eixamplaran les voreres i els passos de vianants de la Diagonal, entre els carrers de Lepant i Padilla, un espai clau per tal que els turistes puguin pujar i baixar dels vehicles amb comoditat. En la segona fase, es condicionaran les voreres d’una mica més amunt, entre la Marina i Sardenya. I en el mateix estadi s’afectaran també la plaça de Pablo Neruda i el carrer de Padilla, entre Aragó i la Diagonal. Finalment, en la darrera etapa s’eixamplaran els xamfrans del voltant del temple i també els del carrer de València, a la confluència amb els carrers de la Marina i Sardenya. No serà fins aleshores, en aquesta darrera etapa, que els autocars deixaran de circular pels entorns del temple.

La decisió de restringir el trànsit a la zona, la va prendre l’Ajuntament de Barcelona després que el mes de setembre un autocar va atropellar tres persones a la cruïlla entre els carrers de Mallorca i la Marina. El veïns, que havien reivindicat mesures com aquestes en diverses ocasions, estan ara a l’expectativa de veure com els afectarà la mesura tant a ells com els comerços de la zona.