Mitja hora de pluja ha estat suficient per alterar el ritme habitual del matí a Barcelona. Una vegada més, l'aigua en hora punta ha causat, sobretot, problemes en la mobilitat. La forta pluja ha inundat el vestíbul de l'L1 del metro a la plaça d'Espanya. A més, les entrades de Creu Coberta i Tarragona s'han hagut de tancar durant una hora i els usuaris han hagut de buscar entrades alternatives. També s'han hagut de tancar els accessos a l'L3 de l'estació de Paral·lel i els de la Línia 5 a la de Plaça de Sants. Moure's amb cotxe ha estat encara més complicat. A la ronda del Litoral, a la Zona Franca, ha caigut un arbre i n'ha ocupat el carril esquerre. Els Bombers l'han retirat poc després però l'embús ja havia atrapat milers de conductors. Les retencions s'han repetit als principals accessos a la ciutat. Barcelona ha estat una de les zones més afectades per la primera tongada de tempestes, que ha deixat entre 15 i 20 litres per metre quadrat a la majoria de barris. A les Corts, amb 30 litres, i a Sants, amb 29, és on hi han hagut els registres més alts. La pluja ha fet reaparèixer el torrent d'aigua, procedent de la xarxa de clavegueram, i que desemboca al mar, a tocar de la platja del Bogatell.

Des de primera hora del matí ja s’han pogut veure els llampecs (alguns de núvol a terra i d’altres de núvol a núvol), gravats des de la càmera de Collserola. La pluja ha començat poc després de les 7.30 h i fins a les 8 h ha plogut amb molta intensitat. De fet, la ciutat Barcelona ha estat una de les àrees més afectades de Catalunya d’aquesta primera tongada de tempestes que, a partir de les 9 h, ja s’ha allunyat mar enllà.

Incidències al transport públic…

Els accessos al metro de la Línia 1 a la plaça d’Espanya, les entrades de Creu Coberta i Tarragona, s’han tancat durant una hora per la pluja, que ha inundat els vestíbuls de la Línia 1. Durant aquesta estona s’ha pogut accedir a l’estació per entrades alternatives com la dels Ferrocarrils de la Generalitat, a Gran Via, o els accessos de l’estació d’Espanya a la Línia 3. El vestíbul s’ha reobert poc abans de les 9 h i els accessos uns 20 minuts després.

Les filtracions d’aigua de pluja també han obligat a tancar els accessos a l’L3 de l’estació Paral·lel per Fontrodona i l’accés de la Línia 5 a la plaça de Sants, que romanen tancats.

…i a la carretera

Una altra incidència s’ha detectat a la ronda del Litoral a la Zona Franca, en sentit Trinitat, on ha caigut un arbre i n’ha ocupat el carril esquerre. Els Bombers l’han retirat poc després però l’accident ha provocat importants retencions a la via.

Des d’Emergències han indicat que el telèfon 112 ha rebut 87 trucades per la pluja, la majoria entre les 7.30 i les 8 h i al Barcelonès.

Pluja per sorpresa

A alguns ciutadans la pluja els ha agafat per sorpresa durant la seva passejada matinal. A Sant Antoni, per exemple, el periodista de BTV David Bertran ha indicat a Twitter: “ja no es veuen les voreres i els paraigües no serveixen, plou de costat”.