ANDRÉS GARCÍA BERRIO advocat d'IRIDIA Centre per la Defensa dels Drets Humans "Des d'Iridia valorem molt positivament que s'hagi admès a tràmit aquesta querella perquè entenem que és necessari investigar fins al final què és el que va passar amb en Quim Gimeno, i també pensem que és necessari investigar quins són aquests tipus de procediments policials que entenem que no són ajustats a la legalitat. La informació que s'estava demanant era una informació relativa a casals del Poble Sec en la qual era saber simplement el que feien les persones en la seva vida privada, en la seva vida associativa i això és traspassar una línia vermella que no es pot permetre en un estat democràtic."

Per tal d’identificar els querellats, la jutgessa que instrueix el cas ha reclamat a la Direcció General de la Policia que identifiqui els dos presumptes policies perquè declarin en qualitat d’investigats.

Els fets es remunten al mes d’abril. Segons l’advocat del Centre per la Defensa dels Drets Humans – Irídia, Andrés García Berrio, dos presumptes policies, que s’identificaven com a membres de “la seguretat de l’Estat”, es van fer passar per periodistes per parlar amb un jove activista, que va ser arrestat durant l’operació Pandora. Un cop van establir-hi confiança, l’advocat assegura que van oferir-li diners i tractes de favor amb la fiscalia a canvi que els passés informació sobre els casals del Poble-sec.

A banda d’un presumpte delictes de coaccions, García Berrio considera que es va produir una vulneració de drets humans associats a l’activisme polític, ja que volien “saber simplement el que feien les persones en la seva vida privada, en la seva vida associativa, i això és traspassar una línia vermella que no es pot permetre en un estat democràtic”.