Un caporal de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra fora de servei i un agent de la Policia Nacional van salvar la vida a un home que havia patit un infart mentre renovava el DNI a la comissaria de plaça d’Espanya. Segons han informat els dos cossos a les xarxes socials, la víctima, de 75 anys, va tenir una aturada cardiorespiratòria i no hauria sobreviscut sense la intervenció dels policies.

L’ús del desfibril·lador automàtic, clau

Els fets van passar el 14 de juliol, quan l’home es va desplomar de la cadira on seia. De seguida es van adonar que no responia a cap estímul, que tenia el pols feble i una respiració molt fluixa. Els dos policies van demanar que els duguessin un desfibril·lador extern automàtic (DEA) que hi ha a l’entrada de la comissaria i, mentrestant, l’home va deixar de respirar. Per això, van començar a aplicar-li maniobres de respiració cardiopulmonar.

Un cop va arribar el DEA, van començar a aplicar-li descàrregues fins que va recuperar el pols. Aleshores, dos agents dels mossos més van rellevar els policies per continuar fent-li les maniobres de respiració cardiopulmonar i les van mantenir fins que va arribar l’ambulància.

Operació d’urgència

Després que el traslladessin a un centre hospitalari, l’home va haver de ser operat d’urgència i, segons els metges, tot apunta que no patirà cap seqüela relacionada amb l’infart. Els mateix Departament de Cardiologia va trucar als Mossos per agrair-los l’actuació.

Tots els policies, tant Mossos d’Esquadra com Policia Nacional, reben formació sanitària i en primer auxilis. A més, després que els cotxes patrulla hagin incorporat desfibril·ladors, també estan formats en l’ús de dispositius DEA. En concret, els membres de la Brigada Mòbil reben actualitzacions constants d’aquesta formació.