Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones acusades de diversos robatoris amb força a l’interior de vehicles que estaven estacionats en pàrquings. Tots els robatoris s’han produït al districte de Sant Martí, i als detinguts, se’ls atribueixen almenys 11 fets delictius.

Segons han confirmat els Mossos a betevé, la investigació, que encara continua oberta, va començar el mes de maig després que es detectés un augment de robatoris al districte. Els lladres accedien en grup als pàrquings —en horari d’obertura al públic— i cometien els delictes.

El 3 d’agost, els agents van detectar tres persones sospitoses als entorns del Mercat dels Encants i els van enxampar revisant diversos vehicles. Finalment, els van detenir. Un dels detinguts és menor d’edat i un altre, acumula 30 detencions per robatoris amb força.

Els robatoris a l’interior de vehicles, habituals a l’estiu

Ara fa un any, l’estiu del 2021, els robatoris en pàrquings es van disparar. Les grans empreses gestores d’aquestes infraestructures, com Saba, reclamen lleis més punitives contra els lladres multireincidents. Des del Gremi de Garatges de Barcelona alerten que aquests delinqüents s’estudien els accessos dels pàrquings per actuar amb rapidesa i sense ser vists.