L’Oriol Puig viu a Barcelona, però des de fa uns dies es troba a Llançà, on va néixer i normalment estiueja. En declarar-se l’incendi i veure la magnitud del que estava passant a la zona, l’Oriol no va dubtar a oferir-se com a voluntari per reallotjar persones afectades pels efectes del foc. De fet ahir, des del seu compte de Twitter, va demanar ajuda per aconseguir material amb què poder ajudar algunes de les persones que havien hagut de fugir del foc.

En llevar-se avui, l’Oriol ha consultat la xarxa social i hi ha trobat una proposta de l’Anna, una dissenyadora de Barcelona que a través del seu compte ha proposat endegar la campanya “Un català un arbre“. En veure les nombroses mostres de solidaritat a la xarxa amb els afectats per l’incendi, tots dos han arribat a la conclusió que la campanya (que ja suma adhesions a través del web) seria una via per canalitzar les propostes de tothom que vulgui oferir el seu suport.

L’objectiu de la campanya és ajudar a replantar les zones cremades durant els incendis de l’Alt Empordà. L’Oriol Puig afirma que l’any 2000 hi va haver un gran incendi a la mateixa zona i que ell mateix va comprovar, any rere any, la lentitud del procés de regeneració dels boscos. Un procés que els impulsors volen facilitar amb aquesta campanya. Tots dos han insistit, però, que no faran res sense parlar primer amb els agents forestals i assessorar-se amb els experts. De moment, insisteixen, la prioritat és que s’aturi la progressió del foc. Després, diuen, serà el moment de col·laborar.

Aquesta iniciativa ciutadana ha estat un èxit rotund. En tan sols quatre hores s’han convertit en trending topic a Twitter (tant a Catalunya com a Espanya) i han rebut més de 10.000 visites al web i 8.000 adhesions. Centenars de twitaires estan difonent la campanya, que, en les properes hores, podria créixer encara més. L’Oriol afirma que no s’esperava una resposta tan massiva i que avui “se sent orgullós de ser català”. Assegura que la resposta de tota la ciutadania està sent “impressionant” i que això li permet veure “un bri d’esperança enmig del pessimisme que han generat aquests greus incendis”.